Esti aici
Acasa > Evenimente > Punctul pe I, pus de Irina Onescu: „La un moment dat toti se vor intoarce”!

Punctul pe I, pus de Irina Onescu: „La un moment dat toti se vor intoarce”!

Punctul pe I. De la Irina Onescu, primarul comunei Petriş din judeţul Arad, care vorbeşte despre iminentul protest al românilor din diaspora şi reversul medaliei.

PETRIŞ. Cu o acurateţe remarcabilă, Irina Onescu, primarul comunei Petruş din judeţul Arad vorbeşte despre consecinţele unui miting al românilor din diaspora…

Citeste si: Miting de un milion de români din Diaspora? Mesajul devenit viral în străinatate In TARA este Alertă. Românii din Diaspora vin la București să dea jos Guvernul. Anunță un miting de peste un milion de oameni

„Am tot văzut diverse postări care sugerau organizarea unui protest al românilor din diaspora în luna august, atunci când majoritatea celor plecați dincolo de granițe se întorc în România pentru a-și petrece concediul de vară.

Nu știu alții cum sunt, dar mie mi-ar fi groază de furia milioanelor de români pe care guvernările ultimilor 28 de ani i-au „exilat” în alte țări, de cei cărora politicienii corupți și incompetenți le-au refuzat dreptul de a trăi decent în propria țară.

Mulți dintre românii rămași acasă fac parte din aceeași categorie cu cei care sâmbătă au poposit, din convingere sau din obligație, în Piața Victoriei: oameni ignorați și ignoranți, oameni dezinformați și manipulabili, oameni care nu au călătorit niciodată pe alte meleaguri, nu au cunoscut alte culturi și societăți și care, astfel, nu au un termen de comparație pentru a discerne între realitatea sumbră a prezentului și normalitatea de care suntem cu toții privați.

Noi poate că nu vom pleca nicăieri, ci vom rezista aici, până la capăt, dar vă imaginați câtă frustrare trebuie să fie în sufletul celor care trăiesc și muncesc în diaspora și care văd și simt pe pielea lor, în fiecare zi, că se poate și altfel.

Câți bunici și părinți închid ochii singuri și deznădăjduiți, în așteptarea copiilor și nepoților pe care nepăsarea statului român i-a alungat la mii de kilometri de casă? Câți copii cresc astăzi departe de părinți?

Poate că de noi nu le mai este frică acestor „călăi” care ne conduc, dar legea bumerangului spune că totul se întoarce, iar Newton a demonstrat că orice acțiune are o reacțiune.

Dacă transformi aceste principii în „LA UN MOMENT DAT TOȚI SE VOR ÎNTOARCE”, atunci chiar că nu o să îi mai scape nimeni pe „invincibilii” care astăzi își bat joc cu cinism de o țară întreagă”.

Top