Esti aici
Acasa > Curiozitati > Apariţie bizară în Marea Roşie. Biologii nu îşi pot explica cum a ajuns acolo

Apariţie bizară în Marea Roşie. Biologii nu îşi pot explica cum a ajuns acolo

O balenă albastră rară și pe cale de dispariție a fost observată, pentru prima dată în istorie, în Golful Aqaba din Marea Roșie, a anunţat ministerul egiptean al Mediului.

Balenele albastre sunt răspândite în majoritatea oceanelor lumii, însă, în mod normal, acestea se îndepărtează de mările care nu comunică decât prin mici strâmtori cu oceanul, precum Marea Mediterană și Marea Roșie. Astfel, apariția unei balene albastre în această locație este complet neașteptată.
În timp ce autoritățile egiptene au anunţat că monitorizează cu atenție balena, nu este clar de ce a ajuns atât de departe de „casă”.

Apele Mării Roșii nu sunt doar extrem de departe de locul în care aceste balene înoată de obicei, ci și mai calde decât cele pe care mamiferele le-ar fi preferat în mod normal în acest moment al anului.

Oricare ar fi povestea din spatele acestei balene albastre, ea a reuşit să ofere un spectacol impresionant.

Balenele albastre pot ajunge să aibă o lungime de până la 30 de metri și pot cântări aproximativ 200 de tone. Doar limbile lor cântăresc la fel de mult ca un elefant.

Citeste si: Punctul Pe I, Pus De Irina Onescu: „La Un Moment Dat Toti Se Vor Intoarce”!

Faptul că această balenă a ajuns singură în Marea Roşie nu este chiar atât de neobişnuit. Balenele călătoresc adesea singure sau în grupuri mici de două sau trei, cu toate că au fost observate şi în grupuri mai mari, mai adesea în jurul sezonului de hrănire.

Balena din Marea Roşie a fost observată la aproximativ 300 de metri de țărm şi nu reprezintă o amenințare pentru turiști sau scafandri.

O ipoteză a biologilor privind acest fapt neobişnuit este că balena s-a pierdut pur și simplu în timpul sezonului de migrație.

În prezent, se estimează că mai există maximum 25.000 de balene albastre în oceanele lumii. Populațiile de balene albastre din întreaga lume rămân într-o stare fragilă, iar animalele sunt în prezent amenințate de poluare chimică și sonoră, pierderea habitatului, pescuitul excesiv și, desigur, riscul întâlnirii cu nave sau cu plase de pescuit, potrivit jurnalistii.ro

Lasă un răspuns

Web Development, Web Application, E-commerce Website, Android apps, Web Design, And Much more.

Details

Top