Esti aici
Acasa > Evenimente > Nu-l mai citim, îl facem subiect de tabloide? Dosar penal de moarte suspectă deschis pe numele lui Mihai Eminescu

Nu-l mai citim, îl facem subiect de tabloide? Dosar penal de moarte suspectă deschis pe numele lui Mihai Eminescu

Într-o societate care se preocupă mai mult dosare decât de educație, sănătate sau infrastructură, nu ne mai ajunge să citim poezia lui Eminescu, lucru pe care generațiile mai noi nici măcar din obligație nu-l mai fac, și, mai mult, îl facem subiect pentru tabloide…

Nu-l mai citim, îl facem subiect de tabloide? Dosar penal de moarte suspectă deschis pe numele lui Mihai Eminescu

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a confirmat faptul că a fost deschis un dosar de moarte suspectă pe numele lui Mihai Eminescu. În această situație, poetul ar putea fi deshumat, pentru cercetări amănunțite, la cererea lui Laurian Stănchescu.

Moartea lui Mihai Eminescu a fost timp de zeci de ani subiect de discuție. De când a murit pe 15 iunie 1889, au apărut tot felul de noi speculații în legătură cu posibila cauză a morții. Printre ele, se numără otrăvirea cu mercur, o lovitură în cap sau un diagnostic pus greșit.

Memoriu adresat Procurorului General al României cu privire la deshumarea poetului martir Mihai Eminescu!

”Excelență, În urmă cu 129 ani s-a petrecut o crimă de neiertat împotriva lui Mihai Eminescu, Voievodul Limbii și Culturii Române, mucenicul întemeietor de grai românesc. De la moartea sa au apărut o serie de mărturii, documente și rapoarte medicale din țară și din străinătate, toate semnate de savanți în medicină legală, cercetători de elită, membri ai familiei poetului.

Sunt aduse dovezi fără tăgadă și care vorbesc despre uciderea poetului prin tratamente exagerate cu injecții de mercur pentru diagnostice false. Abuzurile medicale și torturile la care a fost supus fără voia sa i-au adus moartea prematură și au aruncat dezonoarea asupra memoriei și spiritului său cardinal. Mihai Eminescu este Crucifixul și Constelația spiritualității românești, numele său trebuie scos din mormânt și pus curat în catapeteasma neamului pentru care a murit și a suferit un martiraj neomenesc. Amintesc că Franța a procedat la fel cu trupul lui Napoleon Bonaparte, nefiind nici o impietate.

Excelență, depun ca mărturie a acestul Memoriu, – Mihai Eminescu, un Dumnezeu rănit -, cartea mea în care veți găsi documentele necesare deshumării cât mai grabnice, apoi îl vom așeza pe Mihai Eminescu în triumf în pământul pe care l-a iubit micenicindu-l.

Excelență, aveți această datorie de onoare față de dumneavoastră și față de un adevăr îngropat odată cu Mihai Eminescu”, se arată în cererea poetului Laurian Stănchescu, citată de presa

Lasă un răspuns

Top