Esti aici
Acasa > Curiozitati > BREXIT. Britanicii și-au urat „Brexit fericit!“. Nigel Farage: „Războiul s-a încheiat, am câştigat!“

BREXIT. Britanicii și-au urat „Brexit fericit!“. Nigel Farage: „Războiul s-a încheiat, am câştigat!“

Britanicii care au votat despărţirea de Uniunea Europeană şi-au urat „Brexit fericit!”, vineri noaptea, lângă Parlamentul britanic, în cadrul unui eveniment care a semănat cu o petrecere de Revelion şi care l-a avut invitat special pe Nigel Farage.

Primit ca un star rock, pe acordurile „The Final Countdown”, Farage a urcat pe scena amenajată cu câteva minute înainte de numărătoarea finală până la 23,00, ora de la care Regatul Unit a ieşit oficial din UE. „Am reuşit, am reuşit!” a strigat el miilor de oameni adunaţi să îl vadă. „Te iubim!”, s-a strigat din public. El a numit Brexitul „cel mai important moment din istoria modernă a marii noastre naţiuni”.

„Să sărbătorim că de acum putem să ne facem legi prin oamenii care sunt angajaţi nouă, după ce noi i-am votat (…) Fără constrângerile Uniunii Europene, vom fi iar liberi să ne găsim locul în lume”, a spus cel care a fost arhitectul Brexit. Aplaudat îndelung, a apreciat că lucrul care trebuie celebrat în noaptea în care Marea Britanie iese din UE este democraţia. „Eu, ca persoană care crede că trebuie să fim pro-Europa, dar nu pro-UE, cred că acum am dat un exemplu pentru prietenii noştri de pe continent (…) Războiul s-a încheiat, am câştigat!”, a strigat Farage, spre încântarea mulţimii care flutura steaguri ale Marii Britanii.

Happy Brexit Day

În prima jumătate de oră de libertate faţă de UE, cei care s-au adunat la Parlament s-au îmbrăţişat, au băut şampanie şi apoi s-au îndepărtat pe străzile Londrei.

Ultimele minute ale show-ului în onoarea Brexitului au fost lăsate celor adunaţi în centrul Londrei, să tragă aer în piept înainte de o numărătoare inversă la capătul căreia au fost proiectate pe ecran mesajele „Happy Brexit Day!” şi „We’re Out”.

Iar primul minut al Marii Britanii în afara UE a fost marcat cu imnul naţional „God Save the Queen”, cântat cu patos de toată mulţimea.

De altfel, „Petrecerea Brexit” de lângă Parlament a inclus cântece din istoria Regatului, de la patrioticul „Rule Britannia” la titlurile din cultura pop precum „Hey Jude” sau „We Are the Champions”, potrivit Agerpres.

Lasă un răspuns

Top