Esti aici
Acasa > Curiozitati > Mehedinti: Iulia Mitrache, mentiune la Olimpiada Internationala de Filosofie! Nu intereseaza pe nimeni, sa nu distribuiti!

Mehedinti: Iulia Mitrache, mentiune la Olimpiada Internationala de Filosofie! Nu intereseaza pe nimeni, sa nu distribuiti!

Mehedinteanca Iulia Mitrache a obtinut un rezultat foarte bun la Olimpiada internationala de filosofie care a avut loc in Muntenegru. Olteanca a castigat mentiune, fiind felicitata atat de familie, prieteni, cat si de profesorii din Drobeta Turnu-Severin. „Olimpiada Internationala de Filosofie, XXVI International Philosophy Olympiad, Bar, Montenegro, 23-27 mai 2018, Iulia Mitrache, pregatita de prof. Sergiu Anastasescu, MENTIUNE, a obtinut locul 4 in lume. FELICITARI!”, a scris tatal olimpicei pe pagina sa de socializare.

Mehedinteanca Iulia Mitrache va reprezenta Romania la Olimpiada Internationala de Filosofie din Muntenegru, titlu care tebuia sa titreze pe toate Televiziunie… dar nu intereseaza pe nimeni.

Mehedinteanca Iulia Mitrache, eleva in clasa a XII-a la Colegiul National „Gheorghe Titeica” din municipiul Drobeta-Turnu Severin si nu este la prima participare la o competitie internationala!

Mehedinteanca Iulia Mitrache va reprezenta Romania la Olimpiada Internationala de Filosofie din Muntenegru

Olimpica internationala Iulia Mitrache, de la Colegiul National „Gheorghe Titeica“ din Drobeta Turnu Severin, este singurul elev din judetul Mehedinti care a fost premiat in 2017 pentru excelenta in invatamant. Luna aceasta, Iulia Mitrache va reprezenta Romania la Olimpiada Internationala de Filosofie, care in acest an se desfasoara la Bar, in Muntenegru. Olimpica va sustine proba concursului in limba engleza.

Mehedinteanca Iulia Mitrache, eleva in clasa a XII-a la Colegiul National „Gheorghe Titeica” din municipiul Drobeta-Turnu Severin, va participa in perioada 23-27 mai 2018 la Olimpiada Internationala de Filosofie, care in acest an se desfasoara la Bar, in Muntenegru. Supranumita „copilul fenomen al invatamantului din judetul Mehedinti” (in art. http://www.cafeneauapolitica.ro/fenomenul-iulia-mitrache-sau-copilul-teribil-al-invatamantului-mehedintean/), Iulia Mitrache este pasionata de mica de lectura, descoperind mai tarziu si filosofia. Cunoaste mai multe limbi straine, scrie poezie, citeste foarte mult, se pregateste zilnic pentru olimpiadele la care va participa, insa face totul cu o foarte mare placere! In perioada 23-27 mai va participa la Olimpiada Internationala de Filosofie, aceasta fiind a doua sa participare la competitie de acest nivel. In 2017 a participat la Internationala Olimpiadei de Lectura, clasandu-se pe locul III. „Proba la olimpiada de filosofie se poate sustine in oricare din limbile engleza, franceza, germana sau spaniola, dar limba oficiala a olimpiadei este engleza. Eu voi alege sa redactez lucrarea in engleza; vom avea de redactat un eseu pornind de la un fragment dintr-o scriere filosofica. Vom primi patru fragmente si va trebui sa alegem unul. Am mai participat la etapa internationala a Olimpiadei de Lectura si am obtinut premiul al III-lea. Sunt de parere ca placerea este elementul esential in orice demers intelectual, profesional sau de alta natura; eu invat cu multa placere”, a declarat, pentru Pagina Olteniei, olimpica Iulia Mitrache.

Va studia Dreptul, la Bucuresti

Cel mai bun elev al judetului Mehedinti, Iulia Mitrache a fost premiata in 2017 chiar de catre ministrul Educatiei pentru „excelenta in invatamant”. A fost singurul elev din Mehedinti care a primit acest premiu. Premiul i-a fost acordat dupa performanta obtinuta la Internationala Olimpiadei de Lectura, iar la festivitatea de premiere Iulia a fost insotita de profesoara Magelona Petrescu, cea care a pregatit-o. Adolescenta spera ca si anul acesta, la Filosofie, sa se claseze pe podium. Clasarea la faza internationala a venit ca urmare a castigarii Premiului I la Olimpiada Nationala de Filosofie. Sergiu Anastasescu, profesor la Colegiul National „Gheorghe Titeica” din municipiul Drobeta Turnu Severin, este cel care a pregatit-o pentru acesta competitie scolara. Cand vine vorba despre planuri de viitor, Iulia Mitrache nu alege calea usoara. Datorita rezultatelor din ultimii ani, Iulia va fi admisa la foarte multe universitati de prestigiu din tara, pe profile umaniste, insa olimpica nu isi doreste acest lucru. In vara va sustine admiterea la Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti. „Voi merge la Drept, Universitatea Bucuresti. Pe baza rezultatelor, as putea intra cam la toate universitatile din tara, in domeniul Dreptului, Literelor, stiintelor socio-umane si nu numai (am intrarea asigurata si la Medicina, Bucuresti), doar ca Dreptul din Bucuresti nu accepta niciun fel de olimpiada, asa ca va trebui sa dau admiterea. La momentul actual, m-ar pasiona mai degraba avocatura, desi nu exclud nici celelalte variante (mai ales ca in timpul facultatii voi putea face practica si le voi putea experimenta pe toate)”, a spus Iulia Mitrache din Drobeta Turnu-Severin.

Lasă un răspuns

Top