Esti aici
Acasa > Curiozitati > Zeci de români, majoritatea copii, blocați de ieri pe aeroporturile Stansted si Luton din Londra transportati cu AUTOCARUL de la MAE in Romania

Zeci de români, majoritatea copii, blocați de ieri pe aeroporturile Stansted si Luton din Londra transportati cu AUTOCARUL de la MAE in Romania

Cei 25 de elevi români, rămași blocaţi pe aeroportul din Londra din cauza anulării unei curse Ryanair, vor reveni în România cu autocarul, anunţă MAE

Copii romani, blocati pe un aeroport din Londra

Ministerul Afacerilor Externe a reacționat, într-un comunicat, privind evenimentele legate de anularea unor zboruri ale companiilor Ryanair și Wizz Air, în urma cărora zeci de români au rămas blocați ore în șir pe aeroporturi din Londra sunt urmărite îndeaproape de Ambasada României.

Potrivit comunicatului, situația celor 25 de elevi români, care au rămas blocați timp de 18 ore pe aeroportul Stansted din Londra, după ce cursa lor Ryanair a fost anulată, a fost rezolvată.

Astfel, cei 25 de elevi și însoțitoarea aceastora vor reveni în România cu un autocar pus la dispoziție de Universitatea Cambridge, unde copiii participaseră la un program educațional.

Iată comunicatul MAE privind situația românilor blocați pe aeroporturile din Londra:

„Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord urmărește îndeaproape evenimentele legate de anularea, la data de 27 iulie 2018, a zborurilor companiilor Ryanair și Wizz Air, pe rutele Londra-Budapesta, respectiv Londra-Arad.

Misiunea diplomatică a efectuat, în regim de urgență, demersuri pe lângă cele două companii aeriene în vederea identificării unor soluții și pentru a se asigura că cetățenilor români le sunt respectate drepturile.

De asemenea, reprezentanții Ambasadei României la Londra s-au asigurat că cetățenii români au primit apă și vouchere pentru mâncare.

În urma demersurilor misiunii diplomatice, a rezultat faptul că pasagerii cursei Wizz Air aflați pe aeroportul Luton au fost relocați către alte zboruri cu destinația România.

În ceea ce privește situația grupului de cetățeni români aflați pe aeroportul Stansted, precizăm faptul că acestora le-a fost asigurată cazarea de către Universitatea Cambridge, instituție în cadrul căreia grupul de cetățeni români a participat la un program educațional. Cetățenii români urmează să își continue călătoria către România, în cursul zilei de mâine, cu un autocar pus la dispoziție de universitate.

Doi diplomați români din cadrul ambasadei mențin permanent legătura atât cu companiile aeriene, cât și cu cetățenii români aflați pe cele două aeroporturi.

Cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord: +44 20 76027328; +44 20 7602 9833; +44 20 7603 6694; +44 20 76025193; +44 20 7603 0572; +44 20 7602 2065, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: +44 7738716335.

Ambasada României la Londra monitorizează cu prioritate situația și menţine contactul atât cu reprezentanții companiei aeriene, cât şi cu cetățenii români, acordând asistență consulară în limita competențelor legale, până la plecarea acestora către România”.

Vezi mai departe aici Video: Breaking News: Zecii de copii romani blocati la Londra pe aeroporturi ! Distribuie mai departe

Lasă un răspuns

Top