Esti aici
Acasa > Curiozitati > Zeci de noi cazuri de rujeolă într-o săptămână. Bilanţul epidemiei atinge circa 15 mii de îmbolnăviri

Zeci de noi cazuri de rujeolă într-o săptămână. Bilanţul epidemiei atinge circa 15 mii de îmbolnăviri

O asistentă extrage cu o seringa un vaccin dintr-o suspensie injectabilă © Sputnik via Hepta

Aproape 70 de noi cazuri de rujeolă au fost confirmate în ultima săptămână, fără a fi înregistrate noi decese, potrivit datelor transmise de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT). Numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 14.825 de la începutul epidemiei.

Potrivit CNSCBT, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România de la debutul epidemiei este 14.825, din care 59 de decese.

Citeste si: Horoscop 29 iulie 2018. Achiziţie scumpă, petrecere în aer liber şi o nuntă

În ultima sptămână au fost raportate 67 de cazuri nou confirmate, în zece judeţe şi în municipiul Bucureşti.

Cele mai multe cazuri noi – 16 – au fost înregistrate, în ultima săptămână, în Călăraşi. Alte 13 cazuri s-au înregistrat în Buzău şi 12 în Bucureşti.

La Bihor au fost confirmate cinci cazuri noi de rujeolă, în Iaşi alte patru, iar câte trei cazuri au fost confirmate în judeţele Brăila, Teleorman şi Giurgiu. În judeţele Bacău şi Satu Mare s-au înregistrat câte două cazuri de rujeolă, în timp ce în Galaţi, Ialomiţa, Prahova şi Vâlcea a fost înregistrat câte un caz.

În ultima săptămână nu au fost raportate noi decese.

Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii.

Lasă un răspuns

Top