Esti aici
Acasa > Evenimente > ULUITOR Bilanţul inundaţiilor: 99 de localităţi din 19 judeţe afectate. Peste 750 de persoane salvate VIDEO

ULUITOR Bilanţul inundaţiilor: 99 de localităţi din 19 judeţe afectate. Peste 750 de persoane salvate VIDEO

Ministerul de Interne a prezentat un bilanț al operațiunilor din zonele afectate de inundațiile provocate de ploi. 99 de localități din 19 județe au fost afectate.

Video cu momentul în care podul din Brașov se prăbușește sub forţa inundaţiilor

Potrivit Ministerului de Interne, în urma ploilor din weekend au fost inundate 255 de case, peste 530 de curţi, 14 tronsoane de drum naţional, iar peste 760 de persoane au fost salvate de către autorităţi din situaţii de risc. Pe parcursul zilei, echipajele de intervenţie au acţionat în 99 de localităţi din 19 judeţe.

Echipele de intervenție ale MAI au acţionat sâmbătă în 99 de localităţi din 19 judeţe – Alba, Arad, Bacău, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Covasna, Hunedoara, Harghita, Iaşi, Mureş, Neamţ, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vâlcea şi Vrancea.

Peste 760 de persoane au fost salvate din situaţii de risc. Cele care au fost evacuate preventiv au fost cazate în spaţii ale administraţiilor locale sau la rude şi prieteni, iar pentru oamenii care nu se pot întoarce în siguranţă în case au fost scoase din fondul rezervelor de stat alimente, apă potabilă, saci de dormit, paturi şi saltele. Persoanele evacuate vor rămâne cazate în spaţiile autorităţilor publice locale până când va fi eliminat orice risc provocat de efectele fenomenelor meteorologice, spune MAI.

Sâmbătă au fost emise 13 atenţionări de fenomene meteorologice periculoase imediate tip cod galben care au vizat averse de ploaie, intensificări ale vântului ce pot lua aspecte de vijelie, descărcări electrice şi grindină de mici dimensiuni pentru 16 judeţe – Alba, Argeş, Braşov, Constanţa, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi, Mureş, Prahova, Sibiu, Satu Mare, Tulcea şi Vâlcea şi patru avertizări de fenomene hidrologice periculoase imediate, dintre care două de cod roşu ce vizează scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol pentru râuri din cinci judeţe – Braşov, Bacău, Covasna, Harghirta şi Neamţ.

O înregistrare video amator surprinde momentul în care podul de cale ferată din Brașov se prăbușește din cauza inundațiilor. Incidentul s-a produs în comuna Budila.

Un martor a filmat cu telefonul mobil chiar momentul în care podul de cale ferată de peste Râul Tărlung s-a prăbușit. Imaginile filmate de Farkas Tibor au fost postate apoi pe Facebook.

Un zgomot puternic s-a auzit în momentul prăbușirii podului din Comuna Budila, iar apa s-a înălțat câțiva metri.

Prăbușirea podului a afectat circulația feroviară pe ruta Brașov – Întorsura Buzăului. Brașovul e unul dintre județele în care meteorologii au emis cod portocaliu de ploi, în acest weekend.

Lasă un răspuns

Top