Esti aici
Acasa > Curiozitati > TOP 5 greșeli pe care să NU le faci în autoizolare!

TOP 5 greșeli pe care să NU le faci în autoizolare!

Perioada de autoizolare impusă de autorități i-a luat prin surprindere pe bucureșteni, mulți dintre ei fiind obișnuiți cu un stil de viață activ, într-un oraș plin de spații și evenimente sociale și culturale. Până la relaxarea măsurilor de prevenție, este important să eviți anumite greșeli la care ai putea fi predispus în condiții neobișnuite. Astfel, vei face față dificultăților specifice acestui context și nu vei lua decizii impulsive, pe care să le regreți atunci când totul va reveni la normal.

Iată 5 greșeli pe care să nu le comiți în timpul autoizolării

  • Nu petrece timp îndelungat privind canalele de știri

Pe parcursul unei perioade de criză, este important să te deconectezi de la veștile negative și să îți păstrezi optimismul. Alege să petreci timp în moduri care îți oferă energie și pozitivism. Poți participa la cursuri online sau poți începe studiul unei limbi străine. Efectele unei expuneri lungi la mesaje pesimiste repetitive, precum cele din mass-media, se vor resimți imediat și îți vor provoca o stare neplăcută. Momentele dificile sunt mai ușor de combătut dacă îți menții buna dispoziție.

  •  Nu te tunde singur

O parte dintre cei care se plictisesc în casă regretă deja decizia de a-și tăia singuri părul. Deși lipsa activităților recreative poate da naștere dorinței de schimbare, este indicat să nu te lași condus de impuls. Dacă ești nemulțumit de evoluția frizurii tale, apelează temporar la produse de styling, precum spuma sau gelul, și lasă modificările radicale pe mâna experților. Poți consulta prețurile unui barber shop din București și poți face o programare. Astfel, nu riști să iei decizii greu de reparat.

  • Nu renunța la exercițiile fizice

Alergarea sau ciclismul au devenit din ce în ce mai populare în București în ultimii ani. Chiar dacă în perioada de izolare nu mai poți merge în parcuri sau pe rutele tale preferate, este indicat să nu renunți de tot la mișcare. Poți apela la tutoriale de pe youtube sau aplicații de training, la echipamente ce pot fi utilizate în casă sau îți poți continua rutina de jogging în apropierea casei. Deși e dificil să rămâi motivat, sportul te ajută să obții echilibrul mental atât de necesar în astfel de momente.

  • Nu te culca excesiv de târziu

Odată cu renunțarea la stilul de viață normal, devine dificil să păstrezi un program. Cu toate acestea, orele de somn ar trebui să rămână similare cu cele pe care le aveai anterior. Dereglarea rutinei te va obosi, iar productivitatea ta va scădea. Cu cât te păstrezi mai organizat, cu atât va fi mai ușor să-ți reiei activitățile de zi cu zi atunci când situația se va redresa.

  • Păstrează legătura cu familia, prietenii și cunoscuții tăi

Chiar dacă fizic nu sunteți aproape, este recomandat să menții comunicarea cu cei care te înconjoară în mod normal, de la membrii familiei până la partenerii de business. Mulți dintre ei se confruntă cu aceleași probleme ca tine, așa că este important să vă susțineți reciproc.  De asemenea, acest lucru este un bun antidot pentru singurătate. 

Profită de această perioadă de reorganizare și nu te lăsa copleșit de schimbările temporare. Dacă rămâi optimist și activ, vei depăși cu succes toate obstacolele! 
DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Lasă un răspuns

Top