Esti aici
Acasa > Curiozitati > 6 ALIMENTE ESENȚIALE CARE CONTRIBUIE LA FRUMUSEȚEA PIELII

6 ALIMENTE ESENȚIALE CARE CONTRIBUIE LA FRUMUSEȚEA PIELII

Există foarte multe produse de înfrumusețare, însă un cuvânt greu de spus îl au vitaminele și mineralele care contribuie la frumușetea pielii din interior si exterior.

Suntem ceea ce mâncăm. Alegand inteligent alimentele, ne vom putea bucura de o piele fină și tânără chiar dacă nu cheltuim o avere pe produsele de îngrijire de lux. Mâncarea este un combustibil nu doar pentru organism, ci și pentru sănătatea pielii, părului și unghiilor, într-un cuvânt pentru frumusețe! Atunci când îți alegi alimentele, gândește-te că mâncarea este o parte importantă din rutina de îngrijire a pielii. Pentru a preveni îmbătrânirea și a încetini ritmul ei natural, vitaminele și mineralele te vor ajuta să arăți surprinzător.

TINEREȚEA ÎNSEAMNĂ VITAMINA C

Ea stimulează sistemul imunitar, ceea ce probabil știi deja, însă este și vitamina tinereții, pentru că stimulează producția naturală de colagen și elastină și, în plus, protejează pielea într-o oarecare măsură de acțiunea radicalilor liberi și daunele produse de razele UV.

Ce sa consumăm: Ardeii grași sunt o comoară de vitamina C, având 280 mg (față de 90 g portocalele) la suta de grame. Căpșunele sunt și ele bogate în această vitamină, la fel ananasul, broccoli, guava și pătrunjelul. Pentru a ne procura cantitatea optimă, ar trebui să avem zilnic în farfurie două din aceste alimente.

PROTECȚIA VINE DE LA VITAMINA E

Și ea are efect puternic antiîmbătrânire, dar principalul ei rol este de a asigura protecția membranei celulare, păzind pielea chiar împotriva deteriorării produse de razele UV. Din acest motiv, o regăsim în multe produse de plajă.

Ce să consumăm: germenii de grâu conțin din plin această valoroasă vitamină și pot fi adăugați în sandvișuri ori în smoothie-uri și iaurturi. Nucile și semințele conțin și vitamina E și din acest considerent reprezintă gustările ideale. Avocado este și el un aliment-minune  cu o foarte bună acțiune asupra frumuseții pielii.

BETACAROTENUL TE MENȚINE TÂNĂRĂ

Este esențial pentru sănătatea pielii, ducând la fabricarea vitaminei A, responsabilă pentru repararea sau regenerarea celulelor.

Ce să consumăm: Cu toții știm de morcovi, însă acest element se găsește și în pepenii galbeni, dovlecei, spanac și napi. Orice dietă ai alege, acestea pot fi cele mai bune garnituri sau ingrediente pentru salată.

PIELEA CATIFELATĂ ARE NEVOIE DE OMEGA 3

Este o grăsime bună ce menține pielea lubrifiată, protejând-o de agresiuni externe și redându-i confortul. Are și un efect antiinflamator puternic, reducând iritațiile și oferindu-i luminozitate.

Ce să consumăm: Somonul sălbatic, macroul și sardinele sunt cele mai bogate în omega 3, însă pentru a-ți procura acești acizi grași poți mânca și semințe de in sau nuci (o mână) de 3-5 ori pe zi.

POLIFENOLII ÎNCETINESC ÎMBĂTRÂNIREA

Au un efect antioxidant puternic și reusesc să neutralizeze acțiunea radicalilor liber proveniți din poluare și toxinele prezente în organism. În plus, încetinesc procesul de îmbătrânire.

Ce să consumăm: Îi găsim în ceaiul verde și vin. O ceașcă de ceai pe zi sau un pahar de vin roșu sunt cantitățile ideale pentru a ne menține tinere mai mult timp.

SELENIUL ASIGURĂ ELASTICITATEA

Este mineralul care menține frumusețea și sănătatea pielii, părului și unghiilor, pentru că el le protejează de acțiunea toxică a metalelor grele. Acest mineral asigură elasticitatea pielii și este benefic în tratarea arsurilor solare.

Ce să consumăm: Îl găsim în gălbenuș, lapte, ceapă, roșii, germenii de grâu și fructele de mare. Asigură-te că ai zilnic în farfurie unul dintre aceste alimente.

Lasă un răspuns

Top