Esti aici
Acasa > Curiozitati > CÂND AFLI PREA TÂRZIU CĂ TE-A ÎNȘELAT…

CÂND AFLI PREA TÂRZIU CĂ TE-A ÎNȘELAT…

Tocmai ai aflat că te-a înșelat. Dar s-a petrecut cu ani în urmă. De atunci, știi că ți-a fost fidel. Totuși, îți este greu să mai ai încredere în el. Și durerea veștii nu o poți masca și nu este atenuată de faptul că este ceva de domeniul trecutului.

Dacă știi că ai fost tradată și nu poti avea încredere din nou, nu este bine să-ți ignori frustrările, doar de dragul de a nu distruge relația. După ce-ți exprimi tristețea, furia și orice altă emoție pe care o simți, poți să reiei comunicarea cu soțul și puteți construi împreună ceva. În acest caz, totul este în regulă.

NU DEVENI EXCESIV DE SUSPICIOASĂ

În sufletul unei femei care a aflat că a fost înșelată se naște o furtună de emoții. Sentimentul de trădare pe care-l simte este dublat de miile de întrebări pe care și le pune. “De ce n-am simțit? De ce n-am intuit? Dacă am intuit, de ce nu am crezut în intuiția mea? De ce a făcut asta? Oare eu sunt de vină? Oare o iubește? Simte ceva pentru ea? Nu mai ține la mine? De ce nu mă mai respectă?”. Stima ei de sine începe să se erodeze. Dispare capitalul de încredere pe care l-a investit în căsnicie. Devine suspicioasă și, uneori, chiar paranoică.

IA O PAUZĂ

Poate te întrebi: “Dacă atunci nu ți-ai dat seama, de ce nu s-ar întâmpla acest lucru și în prezent, fără ca tu să ai bănuieli?”. Te-ai putea gândi că dacă s-a întâmplat o dată, sigur se va mai repeta. Dar nu e sigur că așa se va întâmpla. Cel mai bine ar fi să nu reacționezi implusiv, ci să îți iei un timp de gândire. Dacă abia ai aflat și ai posibilitatea, ar fi bine dacă ai putea să pleci puțin undeva unde te poți relaxa, cu sau fără copii, dar fără soț. Explică-i faptul că nu e o despărțire, ci un mod de a te regăsi pe tine însăți. Poate fi și doar un weekend la părinți. Ai grijă. Nu le spune alor tăi ce s-a întâmplat. Probabil vor înrăutăți situația.

DISCUTĂ CU PERSOANE DE ÎNCREDERE

Apoi, puteți discuta, tu și partenerul, cu persoane în care amândoi aveți încredere și care nu vor ține partea niciunuia dintre voi, cum ar fi nașii. Mai puteți apela la un consilier în probleme de cuplu. În urma acestor sfaturi, vei știi mai bine ce să faci. Totuși, hotărârea finală îți aparține. Până la urmă orice decizie este individuală sau așa ar trebui să fie. Depinde de cum este structurată relația, de cum este construită, de ce înseamnă pentru membrii ei încrederea, comunicarea sau sprijinul reciproc.

VINDECAREA RĂNILOR

Momentul în care ai fost înșelată este o rană deschisă. La unele femei este mai grea, la altele mai ușoara. De aceea, în unele cazuri ia mai mult timp să se vindece, în altele mai puțin. Nu e util să grăbești procesul de vindecare prin presiune. Nu căuta argumente “realiste” de genul: a fost cu mult timp înainte, nu a mai făcut nimic de atunci, aveți copii și casă împreună, nu te poți despărți la vârsta ta etc. Se poate întâmpla ca, după ce au trecut toate etapele de negare, furie, lamentări, depresie etc., să aibă loc o acceptare reală și dorința de a reconstrui. Din acel punct, se poate discuta despre reconstrucție și refacere reală. Indiferent cât de greu pare, dacă există dorința de a rămâne împreună, aveți șanse de reușită. Puteți apela și la specialiști în domeniu care să vă ajute în acest proces prin intermediul unor tehnici.
DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Lasă un răspuns

Top