Esti aici
Acasa > Curiozitati > Refuzi locul de muncă oferit, spui adio ajutorului de șomaj

Refuzi locul de muncă oferit, spui adio ajutorului de șomaj

Administrația Prezidențială informează că modificările aduse Legii 416/2001 privind venitul minim garantat, au fost promulgate, de președintele Klaus Iohannis, miercuri. O persoană care refuză un loc de muncă oferit pierde dreptul la ajutor social, conform noilor prevederi.

Enumerăm câteva modificări aduse Legii 416/2001:

-Articolul 15 modificat, al legii promulgate de șeful statului prevede:
„(7): Refuzul unui loc de muncă oferit sau refuzul de a participa la serviciile pentru stimularea ocupării forței de muncă și de formare profesională oferite de agențiile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă atrage încetarea dreptului la ajutorul social.

(8): În situația prevăzută la alin.(7), familia sau persoana singură poate solicita un nou drept după o perioadă de 12 luni de la data deciziei de încetare a dreptului la ajutorul social”.

-Altă modificare adusă prezentei legi, prevede că persoanele care primesc ajutor social trebuie să facă muncă în folosul comunității, în cuantumul banilor primiți.

„Pentru sumele acordate ca ajutor social, conform prevederilor prezentei legi, una sau mai multe persoane majore apte de muncă, raportat la cuantumul ajutorului social din familia beneficiară, au obligația de a presta lunar, la solicitarea primarului, acțiuni sau lucrări de interes local, fără a se putea depăși regimul normal de lucru și cu respectarea normelor de securitate și igienă a muncii”, se arată în textul legii promulgate de președintele României.

Lasă un răspuns

Top