Esti aici
Acasa > Curiozitati > Marian Godină l-a „amendat” pe deputatul PNL Florin Roman, inițiatorul modificărilor aduse OUG 195/2002, privind circulația pe drumurile publice

Marian Godină l-a „amendat” pe deputatul PNL Florin Roman, inițiatorul modificărilor aduse OUG 195/2002, privind circulația pe drumurile publice

Marian Godină l-a „amendat” pe deputatul PNL Florin Roman, inițiatorul modificărilor aduse OUG 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, prin răspunsul lui acid la afirmațiile jignitoare ale acestuia la adresa celor de la rutieră

n acest weekend, deputatul PNL Florin Roman, a postat pe pagina sa de Facebook afirmații jignitoare la adresa celor de la rutieră :

„Aș vrea sa înțeleg, dar nu pot. De ce se opun polițiștii de la rutieră la presemnalizarea radarelor, ca mijloc de prevenție? Doar pentru că dispare șpaga? Doar pentru că nu mai pot sta la pândă? Doar pentru că nu mai pot fi aroganți? Ieri am circulat prin Italia circa 500 de km. Peste tot radare presemnalizate, șoferii încetinesc și se feresc de accidente și amenzi. De ce mor în prezent pe șosele domnilor de la rutieră 2000 de oameni? E bine așa? Vânați și morți? Nu vă apasă niciodată numărul mare de morți pe șosele, faptul că în loc să preveniți, voi pândiți și oamenii mor în accidente? Nu vă mai satură nimeni de ciubuc?”

Marian Godină l-a „amendat” cu un răspuns acid pe Florin Roman: „Aș fi dat share, dar mi-am dat seama că am prostul obicei de a-i face pe unii să își șteargă postările după ce le distribui, în loc să fie recunoscători că îi ajut ca lucrurile debitate să le fie citite de cât mai multă lume. Din postarea domnului deputat sunt de acord doar cu prima frază. „Aș vrea să înțeleg, dar nu pot”. Nici nu are cum să poată. În primul rând, asta reiese după ce debitează și după cum își permite să jignească. În al doilea rând, nu poate să înțeleagă deoarece nu a efectuat zeci sau sute de cercetări la fața locului ale accidentelor mortale cauzate de viteza excesivă, nu a anunțat vreodată familia cuiva despre decesul soțului, tatălui, soției, mamei, copilului etc. Observ că în postarea dumnealui folosește de câteva ori cuvântul „șpagă” ceea ce mă duce cu gândul că îi este un cuvânt familiar. Mi se pare de-a dreptul jignitor ca tocmai un deputat să își permită să facă astfel de afirmații, iar postarea asta nu-l deosebește cu nimic de cei care au postat cu ceva timp în urmă acel video penibil în care poliția era numită „incompetentă”. Comparațiile pe care le face cu Italia, țara în care a mers domnia sa vreo 500 de km și a văzut indicatoare de presemnalizare a radarelor, nu își au locul, atâta timp cât România ocupă un loc fruntaș în clasamentul țărilor cu morți pe șosele, iar infrastructura rutieră de asemenea nu poate fi comparată. Și eu am fost într-o țară din Africa și nu am văzut niciun indicator care să te avertizeze să folosești lanțuri antiderapante. Probabil pentru că acolo nu prea ninge, înțelegeți domnule deputat sau nici asta nu puteți pricepe? O țară trebuie să aibă legile în concordanță cu specificul tipului de încălcări ale lor. Cam la fel e cu abuzul în serviciu neincriminat în Germania, care a fost comparat, total neinspirat, cu România, țara în care un primar e în stare să cumpere stilouri cu 500 de euro bucata de la o firmă deținută de mă-sa, lucru de netrecut prin mintea unui german. Codul rutier, pe care ești obligat să-l înveți pentru a obține permisul de conducere, și pe care sper că domul deputat a putut să-l înțeleagă, specifică foarte clar limitele de viteză. Asta nu e prevenire? Indicatoarele care îți arată limita maximă de viteză nu te previn că dacă o depășești ești pasibil de amendă? Eu zic că și în troleu să fii prevenit că în stația următoare vor urca controlorii, în caz contrar să nu poți fi sancționat pentru că tu nu ai știut că vei fi controlat așa că nu ți-ai făcut biletul. Domnule deputat, veți fi responsabil de multe morți pe străzile din România! Și nu uitați de karmă!

P.S. pentru cei care mă vor acuza de subiectivism, le pot spune că nici nu mai lucrez la rutieră, și chiar dacă aș fi lucrat, între a scrie 20 de procese-verbale în câteva ore cu radarul și a sta la umbră degeaba (așa cum vor sta cu radarul după această lege) e mai plăcut să stai liniștit, iar dacă legea domnului deputat ar fi fost în vigoare, mai mult ca sigur că acum aș fi avut și eu permis și n-aș fi fost nevoit să stau în dreapta, dar așa…nu l-am văzut și, spre binele meu și al altora, m-a văzut el. Polițistul nu mi-a cerut nici șpagă, nici nu mi-a dat de înțeles asta, nu mi-a vorbit nici arogant, nici nu m-am milogit de el, am plătit 652.5 lei pe loc, mi-am luat dovada, procesul-verbal și chitanța, ne-am salutat și am plecat, mult mai liniștit și mai atent la intrarea în localități, fie ele fără case.”
Deputatul PNL le răspunde la rândul lui celor care-l amenință cu un proces pentru afirmațiile lui:

„Am stârnit viesparul din interiorul unei părți din Poliția rutieră care nu vrea să schimbe nimic. Riposta este una asemănătoare unui sistem milițienesc. Sunt supărați unii polițiști că sunt numiți șpăgari. Pai, chiar sunt unii pe care îi vedem și la televizor încătușați pentru că iau mită. Este o realitate, pe care mulți șoferi au simțit-o pe propria piele. Asta nu înseamnă că nu sunt și polițiști corecți. Cel mai grav lucru însă este că nu-și recunosc problemele de integritate majore din sistem și se apără unii pe alții. Vă amintiți de cazul polițistului pedofil, protejat de colegii lui? Vă amintiți de numeroasele cazuri în care au fost polițiști ridicați pentru luare de mită? Sunt amenințat cu un proces. Foarte bine, voi avea ocazia să vorbesc despre aceste lucruri, întâlnite peste tot în țară. Grav mi se pare faptul că acești oameni au în continuare o atitudine agresivă , de milițieni comuniști, care își permit să amenințe public și să încalce legea în mod grosolan. Am o veste proastă pentru acești polițiști amenințători: nu sunteți mai presus de lege, iar zbaterea voastră îmi demonstrează că nu vă pasă de oameni, ci de faptul că v-am stricat rânduiala de a sta la pândă pentru ciubuc și planul de amenzi. Câți șoferi și câte victime aveți pe conștiință?”

Florin Roman a inițiat un proiect de lege prin care cerea interzicerea radarelor „ascunse” în tufișuri. Deputatul PNL a cerut ca toate contravențiile rutiere constatate de agenții rutieri pe mașini de poliție „ascunse în tufișuri” sau în locuri ilegale, să fie nule de drept. Roman a motivat necesitatea proiectului legislativ spunând că:„Poliția rutieră uită de multe ori că rolul său principal este de prevenție”.
În calitate de for decizional, Camera Deputaților, a adoptat cu 226 de voturi „pentru”, proiectul de lege inițiat de deputații PNL Florin Roman și Ioan Bălan, prin care se modifică Ordonanța de Urgență a Guvernului 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Legea a fost trimisă președintelui României pentru promulgare.

Lasă un răspuns

Top