Szarlotka, plăcinta poloneză cu mere. Acest desert fabulos îi va cuceri și pe cei mai pretențioșiCuriozitatiEvenimenteMirelNeinteresanteNewsRomania by admin - aprilie 17, 2021aprilie 17, 20210 Szarlotka, plăcinta poloneză de mere , este un desert fabulos și simplu de preparat. În Polonia actuală, există multe variații ale szarlotka. Polish Szarlotka provine dintr-un desert creat de faimosul bucătar francez, Marie-Antoine Carême (1784 – 1833), la Paris, în secolul al XVIII-lea. În Polonia din secolul al XIX-lea, Lucyna Ćwierczakiewiczowa (1829 – 1901) a publicat o rețetă folosindu-se pâine de secară învechită ca bază pentru placintă în cărțile sale de bucătărie extrem de populare.ADVERTISINGIngredientePentru aluat:500 de grame de făină1 linguriță praf de copt120 de grame de zahăr270 de grame de unt6 gălbenușuri mari2 linguri de smântânăPentru umplutură:6 mere aurii120 de grame de zahăr2 lingurițe scorțișoară măcinată3 linguri suc de lamaie2 linguri de zahăr glazurăSzarlotka, plăcinta poloneză de mere – Mod de prepararePasul 1Pregătiți mai întâi aluatul. Tăiați 250 g de unt cubulețe și puneți-le într-un castron mare. Adăugați zahărul, făina și drojdia și frământați până când toate ingredientele sunt bine amestecate. Adăugați gălbenușurile și smântâna și continuați să frământați până obțineți un aluat omogen. Dacă amestecul este prea lipicios, puteți adăuga puțină făină.Pasul 2Separați aluatul în două părți, una 1/3 din total și cealaltă 2/3. Faceți două bile, înfășurați-le în folie de plastic și lăsați să se odihnească timp de 1 oră; cea mai mare parti din aluat o puneți în frigider și cea mai mică în congelator.Pasul 3Pentru a face umplutura, curățați merele, tăiați-le în jumătate și scoateți miezul cu semințele. Apoi, tăiați-le în felii foarte subțiri și puneți-le într-o cratiță cu puțină apă. Gătiți la foc mic 12-15 minute fără să amestecați.Pasul 4Adăugați zahărul, sucul de lămâie și scorțișoara și amestecați cu grijă cu o spatulă, asigurându-vă că feliile de măr nu se rup prea mult. Lasă-l să se răcească.Pasul 5Preîncălziți cuptorul la 180 °. Întindeți puțin unt într-o tavă rotundă sau într-un vas dreptunghiular de copt, de aproximativ 20×30 cm, și acoperiți baza cu o bucată de hârtie de copt.Pasul 6Scoateți bila mare de aluat din frigider, întindeți cu un sucitor și aliniați părțile laterale și fundul tăvii pregătite. Întindeți feliile de mere deasupra cu grijă.Pasul 7Scoateți celălalt aluat din congelator și radeți-l deasupra stratului de mere. Puneți tava în cuptorul fierbinte și coaceți plăcinta pentru aproximativ 60 de minute. Lăsați să se răcească înainte de a fi mulat și serviți cu zahăr pudră.Poftă bună! Share on Facebook Share Share on TwitterTweet Share on Pinterest Share Share on LinkedIn Share Share on Digg Share