Esti aici
Acasa > Curiozitati > Alertă meteo cu efect imediat. Furtuni puternice lovesc 13 judeţe. Plouă fără oprire până la noapte

Alertă meteo cu efect imediat. Furtuni puternice lovesc 13 judeţe. Plouă fără oprire până la noapte

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis atenţionare de ultimă oră Cod Galben de furtună pentru jumătate de ţară © pixabay.com

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis atenţionare de ultimă oră de Cod Portocaliu şi Cod Galben de furtună pentru jumătate de ţară. 13 judeţe sunt vizate integral şi 10 parţial de avertizare.

Actualizare: Cod Portocaliu pe litoral. În judeţul Constanţa, meteorologii au anunţat averse torențiale din care se vor cumula 30-40 l/mp, însoţită de grindină de mici si medii dimensiuni, frecvente descărcări electrice, dar şi intensificări ale vântului în următoarea oră

Citeste si: Horoscop 29 Iulie 2018. Achiziţie Scumpă, Petrecere În Aer Liber Şi O Nuntă

Potrivit meteorologilor, până la ora 21:00, vor fi afectate integral judeţele Maramureş, Suceava, Neamţ, Harghita, Bacău, Vrancea, Covasna, Braşov, Sibiu, Alba, Hunedoara şi Caraş Severin.

Parţial, vor fi afectate Bistriţa-Năsăud, Cluj şi Mureş şi zonele de nord ale judeţelor Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova şi Buzău.

ANM precizează că vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în sudul și estul Transilvaniei, în vestul Moldovei, local în Maramureș, precum și în zonele montane. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua și aspect de vijelie și căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp și izolat 50…60 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse și în restul teritoriului.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza avertizarea.

Potrivit ANM, vor cădea cantităţi importante de apă, iar specialiştii avertizează populaţia să ia măsuri de siguranţă, urmând a se înregistra fenomene meteo deosebite.

Lasă un răspuns

Top