Esti aici
Acasa > Evenimente > ULTIMA ORA: Gabriel Oprea revine în politică şi relansează UNPR

ULTIMA ORA: Gabriel Oprea revine în politică şi relansează UNPR

Fostul Vicepremier Gabriel Oprea a anunţat că revine în politică. În cadrul unei conferinţe de presă, el a precizat şi că va relansa partidul său, UNPR.

Conferinţa de presă în care Gabriel Oprea şi-a anunţat revenirea în politică a avut loc la sediul UNPR.

„Am demisionat din Parlament, m-am pus la dispoziţia justiţiei, pentru că onoarea costă şi va fi întotdeauna cel mai important reper în viaţă şi în activitatea mea profesională. Astăzi, dosarele mele sunt în instanţă, sunt publice şi pot vorbi deschis despre ele. Am încredere că justiţia va fi dreaptă şi va restabili adevărul, adevărul de necontestat – că sunt nevinovat. Sigur că în această perioadă am aflat că în politica din România nu este nevoie de onoare, nu este apreciat faptul că eşti serios şi te ţii de cuvânt. Sigur că am înţeles că onoarea în politică este considerată naivitate”, a spus Gabriel Oprea.

Gabriel Oprea a precizat că el şi UNPR merg „pe cale dreaptă, dar foarte grea”.

„În ultimii doi ani am reflectat asupra tuturor evenimentelor petrecute în jurul meu ori în care am fost implicat cu sau fără voia mea şi am convingerea astăzi că România are nevoie de un partid ca UNPR, care face politica oamenilor. (…) UNPR este partidul care pune mai presus de orice omul, unitatea, naţiunea. (…) Nu am fost perfecţi, dar suntem dispuşi să reparăm greşelile trecutului”, a mai declarat Gabriel Oprea.

Oprea a anunţat şi obiectivele UNPR în perioada următoare: reprezentanţi în Parlamentul European, să aibă un cuvânt de spus la alegerile prezidenţiale şi să intre în Parlament.

„Vrem să readucem echilibrul şi respectul în politică şi între instituţiile statului”, a susţinut Oprea.

Gabriel Oprea este judecat pentru ucidere din culpă privind moartea poliţistului Bogdan Gigină. Curtea Supremă a decis ca dosarul să fie trimis Judecătoriei Sectorului 1 din Capitală. Vineri, la instanţa supremă a avut loc primul termen în cameră preliminară în dosarul privind moartea poliţistului, iar Oprea şi-a susţinut din nou nevinovăţia. El susţine că este singurul om din România care este trimis în judecată pentru ucidere din culpă din postura de pasager pe bancheta din spate a maşinii.

Lasă un răspuns

Top