Esti aici
Acasa > Evenimente > Crima de pe lângă LONDRA: Hunedoreanul, care a ucis o profesoară cu un ciocan, a pledat vinovat

Crima de pe lângă LONDRA: Hunedoreanul, care a ucis o profesoară cu un ciocan, a pledat vinovat

Hunedoreanul, considerat diabolic și de o cruzime iesită din comun, a recunoscut uciderea profesoarei Florina Pastina după ce a dezvoltat o obsesie pentru ea. Florina, profesoară de scoală primară, foarte iubită de elevi, avea 36 de ani când a fost atacată mortal cu un ciocan.

Agresiunea a fost comisă în iulie 2017 în casă din Croydon unde locuia impreună cu Lucian Stînci, angajat la un hotel, originar din județul Hunedoara. Pe timpul procesului care a început vineri, 2 martie, la un tribunal din Londra, românul și-a recunoscut faptă.

Potrivit cercetărilor, la momentul atacului românul de 34 de ani era sub influența cocainei și a unui medicament pentru tratarea disfuncțiilor erectile. Stînci dezvoltase sentimente puternice pentru tanără, care nu i-au fost impărtăsite, obsesia lui mergând atât de departe încât chiar a instalat o cameră de filmat la dus pentru a o putea privi dezbrăcată.

Stînci obișnuia să-i cumpere cadouri Florinei și să-i facă tot felul de favoruri deși între cei doi nu există nicio relație și femeia nu avea niciun sentiment pentru el. Florina Pastina Procurorii au precizat în timpul procesului că în computerul lui Stînci poliția a descoperit că acesta accesase în seară de dinaintea uciderii tinerei site-uri cu pornografie extremă, majoritatea cu caracter sado-masochist. În dimineață crimei, în jurul orei 7.20, un vecin a auzit urletele furioase ale lui Stînci și o femeie plângând.

S-a dus să vadă ce se intamplă și l-a văzut pe Stînci ieșind din bucătărie transpirat și gâfâind. Criminalul i-a spus: „S-a întâmplat ceva rău cu Flo, du-te să verifici”. În momentul în care a intrat în bucătărie, Stînci s-a apropiat de bărbat și l-a atacat și pe acesta cu ciocanul. În timp ce se luptau, o vecină, de 23 de ani, a încercat să intervină.

Românul a lovit-o și pe această cu ciocanul în burtă înainte că ea să reusească să-l lovească cu o sticlă de vin și să fugă în stradă unde a strigăt la vecini să cheme poliția. Stînci a aruncat ciocanul în grădina locuinței și apoi și-a luat jachetă și rucsacul pentru a plecă.

Polițiștii l-au găsit pe Stînci incă la adresă și l-au arestat. Pe podeaua bucătăriei se află Florina Pastina cu răni foarte grave la cap, într-o baltă de sânge. Tanăra a fost transportată de urgentă la un spital din Londra unde i s-a asigurat suport vital, insă a murit a două zi, pe 21 iulie.

Fratele tinerei a declarat îndurerat: „Familia nostră este devastată de pierderea Florinei. Suntem atât de mândri de tot ce a realizat, călătorind la Londra, devenind profesoară. Suntem împietriți de durere când ne gândim cum a murit Florina noastră „Stînci a pledat vinovat pentru crimă, vătămare corporală și posesie ilegală de droguri.

Sentință se asteaptă să fie pronuntată marți.

Lasă un răspuns

Top