Esti aici
Acasa > Evenimente > Coloana Infinitului, irezistibilă! Un alt bou și-a scrijelit numele pe opera lui Brâncuși

Coloana Infinitului, irezistibilă! Un alt bou și-a scrijelit numele pe opera lui Brâncuși

Coloana Infinitului pare să poarte povara de-a fi fost împlinită în România…. O cercetare recentă a scos la iveală faptul că turismul are un impact masiv asupra creaţiilor lui Brâncuşi, specialiştii găsind pe monumente urme de mâncare şi lichide.

Coloana Infinitului, irezistibilă! Un alt bou și-a scrijelit numele pe opera lui Brâncuși

Totuși, atracția de a-și scrijeli numele pe opera lui Brâncuși e irezistibilă, ultimul care se înscrie pe lista dobitocilor fără niciun dram de minte prin creier fiind un individ care și-a inscripționat prenumele – ”Andi” – pe lucrarea de artă.

Poliţiştii din Gorj au întocmit un dosar penal in rem pentru distrugere şi îl caută pe autor, dar ce folos dacă primește doar o amendă și nu și costul refacerii sculpturii.

Doar gardurile, în opinia specialiștilor, i-ar ține pe români departe de manifestările de ”dragoste” față de operele lui Brâncuși. Sau, o altă idee ar fi să se realizeze copii ale monumentelor, pe care poporul să-și împlinească dorința de a scrie ce-și dorește el! S-ar putea face circuite turistice, concursuri – inscripția săptămânii, demolări…

Lasă un răspuns

Top