Esti aici
Acasa > Curiozitati > Asistaţi social, obligaţi de primar să vină la Bursa Locurilor de Muncă: „LEȘIN LA MUNCĂ, MĂ IA CAPUL” (Video)

Asistaţi social, obligaţi de primar să vină la Bursa Locurilor de Muncă: „LEȘIN LA MUNCĂ, MĂ IA CAPUL” (Video)

Asistați social din Dâmboviţa au participat, vineri, la Bursa locurilor de muncă din Târgovişte, doar pentru a le spune angajatorilor că nu pot munci, susţinând că au afecţiuni medicale ori au copii de care trebuie să aibă grijă.

Sfătuiţi de autorităţi să participe la bursa locurilor de muncă, deoarece cei care primesc aceste facilităţi sunt condiţionaţi să îşi caute un loc de muncă, mai mulţi beneficiari de ajutoare sociale le-au cerut angajatorilor să le dea hârtii semnate că nu se găseşte un loc de muncă pentru ei, relatează Agerpres.

Mai multe femei au venit cu copii mici în braţe, iar când li se prezentau posturile vacante, au replicat că nu pot munci din cauză că nu au cu cine lăsa copiii. La sugestia că i-ar putea duce la grădiniţă, ele au răspuns că aceştia nu sunt “obişnuiţi” cu aceste instituţii de învăţământ preşcolar şi că “plâng” dacă îi lasă acolo.

Scene incredibile la Bursa Locurilor de Muncă din Târgovişte. Asistaţii social au fost obligaţi de primar să meargă, însă toţi au refuzat să muncească.

Sute de oameni au fost treziţi cu noaptea în cap pentru a participa la târgul de locuri de muncă din Târgovişte.

Primarul a vrut să le ofere o şansă să se angajeze şi să nu mai stea la mila statului pentru a obţine ajutorul social.

După un scenariu bine pus la punct, toţi au avut acelaşi discurs, pe alocuri modificat în funcţie de diagnostic.

Unii au avut diabet, boli cardiace sau boli psihice, însă toţi au avut acelaşi răspuns: ‘Nu vrem să muncim’.

Unul dintre asistaţii social treziţi cu noaptea în cap a declarat pentru reporterii Observator că nu poate munci, chiar dacă are 45 de ani, pentru că suferă de diabet.

„Leşin la muncă! Mă ia capul”, a declarat bărbatul.

Lasă un răspuns

Top