Esti aici
Acasa > Evenimente > Anunt de ultima ora! Toti romanii trebuie sa isi renoiasca pasapoartele, altfel risca sanctiuni drastie cu pana la..

Anunt de ultima ora! Toti romanii trebuie sa isi renoiasca pasapoartele, altfel risca sanctiuni drastie cu pana la..

MAI anunta toti romanii cu pasapoarte sa isi renoioasca actul cat de repede posibil, relateaza www.capital.ro.

Programul serviciilor de pasapoarte se prelungeste cu pana la doua ore in toate judetele din tara, pentru a-si putea renoi romanii pasapoartele, anunta MAI.

“Odată cu creşterea valabilităţii paşaportului simplu electronic la 10 ani, ne aşteptăm să se mărească şi numărul cererilor de eliberare pentru acest tip de document, în condiţiile în care este cunoscut faptul că în lunile iulie şi august se eliberează cele mai multe documente de călătorie, comparativ cu restul lunilor din an”, a spus şeful Direcţiei Generale de Paşapoarte, într-o declaraţie susţinută la sediul MAI.

Serviciile de paşapoarte Bucureşti şi Ilfov îşi vor prelungi programul de lucru cu publicul şi, potrivit noului orar, în zilele de luni, marţi şi miercuri instituţiile vor funcţiona până la ora 18:30, iar în zilele de joi şi vineri acestea vor fi deschise până la ora 16:30, anunţă MAI.

„Odată cu creşterea valabilităţii paşaportului simplu electronic la 10 ani, ne aşteptăm să se mărească şi numărul cererilor de eliberare pentru acest tip de document, în condiţiile în care este cunoscut faptul că în lunile iulie şi august se eliberează cele mai multe documente de călătorie, comparativ cu restul lunilor din an”, a spus şeful Direcţiei Generale de Paşapoarte, într-o declaraţie susţinută la sediul MAI.

El a precizat că, până la 31 august, în 30 de judeţe, programul de lucru a fost prelungit cu două ore, de la 8,30 la 18,30, de luni până vineri. Aceste judeţe sunt: Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Botoşani, Braşov, Cluj, Caraş-Severin, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Galaţi, Hunedoara, Iaşi, Mehedinţi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Prahova, Sibiu, Satu Mare, Suceava, Timiş, Vâlcea, Vrancea şi Vaslui.
ADVERTISING
inRead invented by Teads

Pentru municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, timpul de lucru a fost prelungit pentru primele trei zile ale săptămânii, programul fiind de la ora 8,30 la 18,30.

Toancă a precizat că, începând de luni, în 12 judeţe unde se înregistrează un număr mare de solicitări va funcţiona un ghişeu suplimentar de lucru cu publicul. Este vorba despre judeţele Alba, Braşov, Cluj, Constanţa, Dolj, Galaţi, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Prahova, Sibiu şi Vaslui.

În acest context, de săptămâna viitoare, la nivel naţional vor funcţiona 209 ghişee de primiri cereri şi eliberări documente de călătorie.

Potrivit lui Toancă, numărul angajaţilor din sistemul de paşapoarte a crescut cu aproximativ 60 de persoane.

El a adăugat că Ministerul Afacerilor Interne va desfăşura pe parcursul lunii august o campanie de informare cu privire la noutăţile din domeniul eliberării paşapoartelor pentru cetăţenii români care locuiesc sau muncesc în străinătate şi revin în această perioadă în ţară.

Mirel Toancă a evidenţiat că există posibilitatea de a se depune cererea pentru emiterea paşaportului la orice serviciu de specialitate din ţară sau la misiunile diplomatice ori oficiile consulare ale României din străinătate, indiferent de domiciliu.

Lasă un răspuns

Top