Esti aici
Acasa > Curiozitati > Adevărul despre mutarea opozantului Alexei Navalnâi în Germania. Putin s-a implicat!

Adevărul despre mutarea opozantului Alexei Navalnâi în Germania. Putin s-a implicat!

Au apărut noi detalii legate de mutarea opozantului Alexei Navalnâi în Germania, unde acesta a beneficiat de îngrijiri medicale. Potrivit ultimelor informații, Vladimir Putin s-ar fi implicat în mod direct!

S-a aflat adevărul despre despre mutarea opozantului Alexei Navalnâi în Germania pentru îngrijiri medicale după otrăvirea sa. Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat joi că a intervenit personal la sfârşitul lunii august pentru a permite acest demers, susține AFP. „De îndată ce soţia acestui cetăţean mi s-a adresat, am ordonat imediat procurorului să verifice dacă este posibil ca el să părăsească ţara pentru a fi îngrijit „, a spus Putin, vorbind în videoconferinţă în cadrul forumului Valdai de discuţii politice desfăşurat la Moscova.

Liderul de la Kremlin a explicat că Alexei Navalnâi, în vârstă de 44 de ani, s-ar putea să nu fi primit permisiunea de a părăsi ţara din cauza „restricţiilor legate de dosare judiciare „în curs împotriva sa în Rusia. „Am cerut imediat procurorului general să autorizeze acest lucru (această plecare, n.a.). Şi a plecat”, a adăugat Putin.

Trebuie amintit că la sfârşitul lunii augusta izbucnit un scandal care a aruncat Rusia în aer.

Principalul politician rus de opoziţie s-a îmbolnăvit grav timpul unui zbor în Siberia.

După două zile de spitalizare, la presiunea familiei pe lângă autorităţi, a fost autorizat să primească tratament de urgenţă în Germania.

După îndelungi analize, trei laboratoare europene, ale căror concluzii au fost confirmate de Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice, au susținut că Navalnâi a fost otrăvit de un agent neurotoxic din clasa Noviciok, o substanţă concepută de specialişti sovietici în scopuri militare.

Imediat cum și-a revenir, opozantul rus, care se afla încă în recuperare în Germania, a aruncat o serie de acuzații dure către Vladimir Putin, despre care a susținut că se află în spatele otrăvirii sale.

Această acuzație incendiară a fost respinsă de Moscova care a considerat-o „inacceptabilă „.

Episodul otrăvirii opozantului rus a aruncat în aer relațiile dintre Rusia și Occident. În urmă cu câteva zile, Uniunea Europeană a sancţionat şase înalţi oficiali ruşi în legătură cu acest caz, potrivit Bruxellesului.

Lasă un răspuns

Top