Esti aici
Acasa > Curiozitati > Regula care se aplică de astăzi. Autoritățile au luat noi măsuri. E obligatoriu

Regula care se aplică de astăzi. Autoritățile au luat noi măsuri. E obligatoriu

Pandemia de coronavirus face victime pe bandă rulantă în România. Miercuri a fost înregistrat un nou record de îmbolnăviri, lucru care duce la o serie de noi restricții. Un oraș foarte îndrăgit de români impune obligativitatea purtării măștii de protecție și nu numai.

Este vorba despre judeţul Braşov, unde au fost instituite, miercuri, obligativitatea purtării măştii de protecţie în toate spaţiile publice închise sau deschise, interzicerea organizării de evenimente private, a circulaţiei în grupuri pietonale mai mari de şase persoane care nu aparţin aceleiaşi familii, precum şi formarea unor asemenea grupuri.

Astfel, potrivit unei hotărâri adoptate miercuri de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, obligativitatea purtării măştii se impune tuturor persoanelor cu vârsta de peste cinci ani.

Totodată, membrii CJSU au decis funcţionarea în scenariul roşu, pentru o perioadă de 14 zile, a Liceului „Şt. O. Iosif” din Rupea şi a Şcolii Gimnaziale Cristian, a informat Instituţia Prefectului Braşov.

În ceea ce privește situația din judeţul Braşov, aici, incidenţa cumulată a ajuns, miercuri, la 2,18 cazuri la mia de locuitori, cu 1.556 de persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care 137 în focare.

De asemenea, în municipiului reşedinţă, unde acest coeficient a crescut la 2,68 la mia de locuitori de la 2,61, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă a luat măsura interzicerii funcţionării târgurilor de vechituri începând de joi.

Coronavirusul face ravagii în România

România a înregistrat miercuri un nou record de îmbolnăviri. Potrivit datelor publicate de Grupul de Comunicare Strategic, până astăzi, 21 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 191.102 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). De asemenea, 137.835 de pacienți au fost declarați vindecați.

Totodată, în urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.848 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În ceea ce privește numărul deceselor, până astăzi, 6.065 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 20.10.2020 (10:00) – 21.10.2020 (10:00) au fost raportate 69 de decese (44 bărbați și 25 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brăila, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Ilfov și Municipiul București.

Lasă un răspuns

Top