Esti aici
Acasa > Externe > Vladimir Putin, nu vrea să divizeze Uniunea Europeană

Vladimir Putin, nu vrea să divizeze Uniunea Europeană

Liderul de la Kremlin se va întâlni cu omologul său austriac, Alexander Van der Bellen și cu cancelarul Sebastian Kurz, dar și cu lideri ai mediului de afaceri din Austria.

Este prima vizită de stat a președintelui Vladimir Putin într-o țară din Europa occidentală după aproape un an, conform BBC.
Într-un interviu acordat postului austriac ORF, înaintea vizitei sale de marți în Austria, președintele Rusiei a spus: „Trebuie să dezvoltăm cooperarea cu UE. Nu avem obiectivul de a diviza nimic și pe nimeni în UE” și a menționat și că: „Cu cât sunt mai multe probleme în centrul UE, cu atât mai multe riscuri și probleme pentru noi”.

Implicarea Rusiei în conflictele din Ucraina și Siria, cât și presupusa implicare în cazul Skripal(un fost agent rus asupra căruia s-a pus la care o tentativă de asasinat), a făcut ca relațiile acestui stat cu Uniunea Europeană să rămână tensionate.

Una dintre puținele țări din UE care nu și-a retras diplomații din Rusia în semn de protest față de presupusa implicare a Rusiei în cazul Skripal, a fost Austria.

În urmă cu 50 de ani, Austria a fost prima țară occidentală care a importat gaze sovietice iar acum o treime din gazul Europei provine din Rusia.

Vizita lui Putin în Austria are loc în momentul de criză apărut în relațiile Uniunii Europene cu Administrația Trump, după ce SUA a impus taxe vamale suplimentare la importurile de oțel și aluminiu și a refuzat să mai excepteze de la aceste măsuri Uniunea Europeană, Canada și Mexicul.

O parte a discuțiilor din Austria se vor referi probabil la sancţiunile UE împotriva Rusiei din cauza anexării regiunii Crimeea și a susținerii separatiștilor din estul Ucrainei. Recent, vicecancelarul austriac Heinz-Christian Strache, liderul Partidului Libertăţii, si-a exprimat poziţia în favoarea anulării sancţiunilor impuse Rusiei.

Lasă un răspuns

Top