Esti aici
Acasa > Evenimente > VIDEO: Laura Codruţa Kovesi, delegată la Parchetul General, unde va coordona implementarea Strategiei Naționale Anticorupție

VIDEO: Laura Codruţa Kovesi, delegată la Parchetul General, unde va coordona implementarea Strategiei Naționale Anticorupție

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a dispus delegarea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror la Serviciul de îndrumare și control din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Fostul procuror șef al DNA va lucra la implementarea Strategiei Naționale Anticorupție.

„Urmare a deciziei Secției de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la continuarea activității doamnei Laura Codruța Kovesi după revocarea din funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Augustin Lazăr, prin Ordinul nr. 1412 din data de 11 iulie 2018, a dispus delegarea acesteia în funcția procuror la Serviciul de îndrumare și control din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție începând cu data de 11 iulie 2018”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Public.

„Având în vedere experiența profesională dobândită până în prezent, doamna procuror va avea atribuții privind implementarea la nivelul Ministerului Public a Strategiei Naționale Anticorupție pentru perioada 2016 – 2020, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 583 din 2016, respectiv actualizarea strategiilor de combatere a corupției, precum și elaborarea de strategii sectoriale la nivelul unităților de parchet, în conformitate cu obiectivele strategice și domeniile prioritare ale instituției, astfel cum sunt acestea exprimate în Strategia Ministerului Public pentru perioada 2016 – 2020”, se mai subliniază în document.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii decisese astăzi că Laura Codruţa Kovesi îşi va continua activitatea în calitate de procuror la DIICOT Sibiu.

Fosta șefă a DNA a făcut o solicitare pentru a continua activitatea la DIICOT Sibiu, ca procuror, iar cererea i-a fost aprobată miercuri dimineață.

Laura Codruța Kovesi nu a venit la CSM pentru a-și susține cererea.noteaza stiri.tvr.ro

Lasă un răspuns

Top