Esti aici
Acasa > Curiozitati > Vești bune din partea Guvernului. S-a luat decizia în privința șomerilor, a perosanelor cu handicap, dar și a absolvenților.

Vești bune din partea Guvernului. S-a luat decizia în privința șomerilor, a perosanelor cu handicap, dar și a absolvenților.

Vești bune din partea Guvernului. S-a luat decizia în privința șomerilor, a perosanelor cu handicap, dar și a absolvenților. Astfel, se pare că cei care angajează persoane fără loc de muncă, sau încadrate în altă categorie, vor primi mai mulți bani. Această decizie a fost publicată și în Monitorul Oficial. Află despre ce este vorba.

Premierul Viorica Dăncilă a făcut o declarație legată de banii care se dau pentru șomerii care se angajează. „Continuăm măsurile pentru reducerea deficitului de forță de muncă prin majorarea cuantumului subvențiilor acordate angajatorilor. Avem pe ordinea de zi un proiect de act normativ prin care sprijinim angajatorii care încadrează în muncă șomeri și persoane din grupuri vulnerabile, precum și pe cei care încheie contracte de ucenicie sau de stagiu.

Majorăm de la 900 de lei la 2.250 de lei subvenția acordată lunar angajatorilor care încadrează tineri absolvenți ai unor instituții de învățământ, absolvenți din rândul persoanelor cu handicap, șomeri cu vârste de peste 45 de ani, șomeri de lungă durata, șomeri care sunt unici susțînători ai familiilor monoparentale sau persoane aflate în apropierea vârstei de pensionare și care își găsesc cu greu de muncă.”, a declarat premierul Viorica Dăncilă, potrivit ziare.com.

Cei care vor angaja acest eșalon de persoane vor avea parte de anumite beneficii financiare. Aceștia vor primi peste 2.000 de lei pentru fiecare șomer pe care îl vor angaja.

Lasă un răspuns

Top