Esti aici
Acasa > Curiozitati > USR anunţă că a strâns peste un milion de semnături cu petiţia ‘Fără penali’

USR anunţă că a strâns peste un milion de semnături cu petiţia ‘Fără penali’

Persoane afiseaza un banner cu mesajul Fara Penali, in timpul unui mars de sustinere a Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), in Bucuresti © Mediafax Foto via Hepta

Uniunea Salvaţi România anunţă că petiţia „Fără penali” în funcţii publice – care propune revizuirea Constituţiei în acest sens – a strâns, în cele cinci luni de campanie, peste un milion de semnături.

„Astăzi, peste 1 milion de români consideră că România trebuie guvernată altfel, de oameni integri şi nu de corupţi. Împreună suntem o forţă şi împreună putem salva România. USR a sprijinit cu toate forţele această iniţiativă cetăţenească şi va continua să o facă. În cele cinci luni de campanie, mii de membri USR au ieşit în stradă să strângă semnături şi să discute cu oamenii despre viitorul României. Unii dintre ei au fost victime ale abuzurilor din partea poliţiei, jandarmeriei şi primarilor, dar nu s-au lăsat intimidaţi, dimpotrivă au continuat cu şi mai mult curaj”, este mesajul postat pe Facebook de USR.

Citeste si: Horoscop 22 august 2018. Despărţire dureroasă, bani și o persoană diabolică

USR spune că această campanie a fost sprijinită de grupul Rezistenţa, de Forumul Democrat al Germanilor din România, de numeroase ONG-uri şi grupuri civice, dar şi de cetăţeni simpli care în timpul liber au ieşit în stradă.

Pentru ca proiectul de lege să ajungă în Parlament sunt necesare cel puţin 500.000 de semnături ale cetăţenilor cu drept de vot din cel puţin jumătate din judeţele tării.

Iniţiativa urmăreşte modificarea articolul 37 din Constituţie, care reglementează dreptul de a fi ales, astfel încât să fie completat cu un nou alineat, cel de-al treilea, având următorul conţinut: “Nu pot fi aleşi în organele administraţiei publice locale, în Camera Deputaţilor, în Senat şi în funcţia de Preşedinte al României cetăţenii condamnaţi definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie, până la intervenirea unei situaţii care înlătură consecinţele condamnării.”

Sursa: News.ro

Lasă un răspuns

Top