Esti aici
Acasa > Curiozitati > Un român s-a calificat în finala concursului „Cel mai bun şofer din TIR din Franţa”

Un român s-a calificat în finala concursului „Cel mai bun şofer din TIR din Franţa”

Un roman s-a calificat in finala concursului „Cel mai bun sofer din TIR din Franta”

Un sofer roman de TIR s-a calificat in finala concursului „Cel mai bun rutier din Franta”, Le trophée des routiers, cel mai important concurs profesional pentru conducatorii de camioane, din Hexagon. Intrecerea are loc odata la doi ani si finala incepe joi, 27 septembrie, la Paris.

Marian Moraru are 47 de ani si este sofer de TIR la compania Vitrans, din Charny. Barbatul s-a inscris la concursul din l’Ile-de-France si a castigat primul loc, intre peste 200 de concurenti. Astfel, a obtinut biletul pentru marea finala, in care se va intrece cu alti 11 soferi de TIR, doi dintre ei femei.

Vezi si: Horoscop 27 septembrie 2018. Pas curajos in dragoste, bani si o marturisire emotionanta

„Camionul e ca un copil pentru mine. Car de obicei pamant, dar am experienta si cu marfurile. Sunt mandru ca am reusit sa ajung innfinala si voi face totul sa castig, chiar daca simt deja un gol in stomac, de emotie.”, a declarat romanul vizibil marcat de succesul pe care il are.

Pentru a castiga, romanul va trebui sa invinga alti 11 reprezentanti regionali in patru probe teoretice si practice: un chestionar privind siguranta rutiera si condusul ecologic, un test de evacuare cu un motostivuitor, un simulator de testare si un traseu pe drumuri publice cu limitatoare de viteza, dupa care se masoara consumul de combustibil.

In afara titlului, a unei cupe si a recunoasterii de catre ceilalti soferi ca cel mai bun, castigatorul va primi si o excursie in strainatate in valoare de 2.000 de euro: „Ca un roman este cel mai bun sofer din Franta, ar fi foarte placut si un semn real al integrarii mele. Asta ar pune capat si unor glume la munca. Fiica mea de 11 ani a fost extrem de mandra de mine, dupa vitoria de la faza regionala, asa ca acum vreau sa fac tot ce pot sa castiga, pentru a-i oferi cadou o excursie in Canada.”, a mai spus Marian.

A fost desemnat cel mai bun şofer de camion din lume

Între 1 mai şi 31 iulie 2018, a avut loc cea de-a 14-a ediţie a Fleetboard Drivers’League, competiţia în cadrul căreia şoferii de camioane din diferite ţări concurează pentru titlul de cel mai bun şofer. Tot în cadrul competiţiei, se desemnează şi cea mai bună echipă, formată din primii 3 şoferi ai unei flote.

În total, 23,569 şoferi şi 692 flote din 19 ţări (China, Danemarca, Germania, Elveţia, Finlanda, Franţa, Marea Britanie, Ungaria, Italia, Letonia, Olanda, Norvegia, Portugalia, România, Rusia, Suedia, Slovacia, Slovenia şi Africa de Sud) s-au întrecut în competiţia cu motto-ul „Conduceţi. Concuraţi. Câştigaţi.”.

Cristian Vlăsceanu a obţinut cel mai bun punctaj individual dintre şoferii români participanţi, cu o notă generală de 10,17 puncte. Podiumul naţional a fost completat de Ioan Samir Pană, cu 10,07 puncte, urmat de Iulian Danalache tot cu 10,07 puncte.

La nivel internaţional, cel mai bun şofer a fost desemnat chinezul Wang Bin, cu nota 10.

Lasă un răspuns

Top