Esti aici
Acasa > Curiozitati > Tocăniţă de linte de post. Mâncare săţioasă şi foarte gustoasă

Tocăniţă de linte de post. Mâncare săţioasă şi foarte gustoasă

Tocăniţa de linte este o idee minunată de post pentru cei care doresc o masă săţioasă şi gustoasă, dar poate fi gătită şi cu carne pentru doritori.

Tocăniţa de linte de post. Ingrediente

500g linte (de orice tip doriţi)

ADVERTISING

1 ceapă

2 morcovi medii

1 păstârnac

1 ţelină mică sau o jumătate de ţelină mare

legături de pătrunjel, mărar, leuştean proaspăt sau măcinat

sare după gust

piper

Suc de roşii

Mod de preparare

Înainte de a găti acest fel de mâncare, este indicat să culegeţi boabele de linte stricată din pachet, să o spălaţi bine cu apă rece şi să o lăsaţi la înmuiat într-o oală peste noapte la frigider sau măcar patru-cinci ore înainte să o gătiţi pentru a se fierbe mai uşor.

Nu gătiţi lintea în apa în care a stat. Lichidul se aruncă şi se spală din nou lintea cu apă rece, apoi se pune la fiert la foc mic spre mediu, cu două degete de apă peste cantitatea de linte.

Între timp, daţi toate legumele pe răzătoare sau tăiaţi-le cubuleţe şi căliţi-le cu puţin ulei, sare şi piper într-o oală sau o tigaie încăpătoare. După ce se înmoaie legumele, adăugaţi bulionul şi foarte puţină apă, amestecaţi apoi lăsaţi cu capac câteva minute. Amestecaţi din când în când să nu se prindă.

Verificaţi dacă boabele de linte s-au înmuiat. Acestea ar trebui să formeze spumă la suprafaţă când fierb. Dacă boabele sunt fierte, strecuraţi apa cu ajutorul unei site şi turnaţi lintea în cratiţa cu legume, amestecând uşor. Lăsaţi câteva minute cât timp spălaţi şi tăiaţi mărunt verdeaţa, pe care o adăugăm chiar când închidem flacăra, amestecăm şi punem apoi capacul să se încorporeze aromele în mâncare.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Top