Esti aici
Acasa > Evenimente > SPAGA la doctor, INTERZISA PRIN LEGE! Cine da de astazi bani medicilor poate face PUSCARIE

SPAGA la doctor, INTERZISA PRIN LEGE! Cine da de astazi bani medicilor poate face PUSCARIE

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis ca spaga la medic este ilegala. Astfel, cei care vor fi prinsi dand mita se pot alege cu dosar penal.

Spaga la medic, interzisa prin lege! Pacientii care dau bani la doctori se pot alege cu dosar penal

Curtea Suprema a hotarat ca este ilegal ca medicii sa primeasca de la pacienti plati suplimentare, donatii sau alte atentii. Infractiunea de luare de mita se pedepseste cu pana la 10 ani de inchisoare, scrie realitatea.net.

Spaga la medic, atat de frecvent folosita in tara noastra, va fi interzisă! Decizia a fost luata de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi a intrat în vigoare de azi, după publicarea sa în Monitorul Oficial.

Astfel,orice suma de bani suplimentara primita de catre medici din partea pacientilor este considerata mita si poate sa il trimita pe medic direct dupa gratii!

Citeste si: Unul din patru medici români a plecat să lucreze în străinătate / Când sunt întrebați de ce nu doresc să se întoarcă, românii plecați invocă mediul politic și lipsa meritocrației (studiu Banca Mondială)

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis că nicio persoană nu ar trebuie să vină cu vreo atenţie la medic, în urma unui caz în care un medic, acuzat că a luat şpagă, a arătat că mita primită este de fapt o donaţie, făcând trimitere la un articol de lege privind faptul că medicii pot primi donaţii.

Astfel, Curtrea Supremă a decis că este ilegat ca medicii să primească de la pacienţii plăţi suplimentare, donaţii sau alte mici atenţii, scrie Realitatea.net. În plus, ÎCCJ a corelat luarea de mită cu darea de mită, aşadar pacienţii trebuie să fie atenţi pentru că şi ei pot avea dosare penale în urma micilor atenţii date medicilor.

Infracţiunea de luare de mită se pedepseşte cu până la 10 ani de închisoare

Lasă un răspuns

Top