Esti aici
Acasa > Curiozitati > SEMNE PE CARE ȚI LE DĂ ORGANISMUL ȘI NU AR TREBUI SĂ LE IGNORI

SEMNE PE CARE ȚI LE DĂ ORGANISMUL ȘI NU AR TREBUI SĂ LE IGNORI

Pentru că nu doare și nu dă semne decât în stadii avansate, cancerul nu este diagnosticat la timp. Totuși, sunt câteva semnale de alarmă pe care i le dă organismul și pe care nu ar trebui să le ignori.

Până se va inventa mașinăria care să ne anunțe printr-un beculeț roșu de alertă că există celule canceroase în organism, nu ne rămâne decât prevenția. Iar asta se traduce prin vizite regulate la medic, analize periodice și cunoașterea propriului corp. Astfel încât, la cel mai mic semn de boală, să ne putem trata corespunzător și să ajungem la vindecare.

FII ATENTĂ LA TINE!

De cele mai multe ori, afecțiunile care dau dureri sunt relativ ușor de depistat și de tratat. În ceea ce privește cancerul, însă, semnele pe care le dă sunt ușor de confundat sau de ignorat.

1 Nodul sub piele

Este primul indiciu pe care corpul îl ofera în cazul cancerului mamar, dar și alte forme de cancer, la o autoexaminare prin palpare. Schimbările se produc în timp, așa că ar trebui să ceri imediat părerea medicului.

2 Măncărimi pe piele

Cancerul, în forme de debut, este tratat de organism ca o infecție bacteriană. Și opune rezistență, leucocitele ocupându-se cu anihilarea microorganismelor. Din acest motiv, fluxul sangvin crește în zona respectivă și chiar se poate încălzi sau își poate schimba culoarea, provocând mâncărimi.

3 Răni care se vindecă greu

Pe lângă suspiciunea unei boli precum diabetul, vindecarea greoaie a unor leziuni poate duce cu gândul la prezența unei forme de cancer. Asta se întâmplă când celulele tumorale invadează organismul și este necesar un test de sânge.

4 Schimbări ale urinei

Orice schimbare la nivel urinar, legată de consistență, miros, culoare, prezența sângelui sunt semne ce trebuie discutate în cabinetul unui medic.

5 Sângerări în afara menstruației

Sângerarea în afara ciclului menstrual e un semnal de alarmă. Orice secreție însoțită de sânge trebuie examinată atent de un specialist.

6 Probleme digestive

Greața, balonarea, constipația, și, mai ales, prezența sângelui în materiile fecale sunt semnale de alarmă pentru cancerul de colon și necesită investigație imediată.

7 Lipsa poftei de mâncare

Când sistemul imunitar e slăbit, absorbția nutrienților este aproape zero. Corpul nu se mai hrănește corespunzător. Pofta de mâncare e caracteristică organismului sănătos. Când apetitul scade, poate fi vorba și despre înmulțirea celulelor canceroase în organism.

8 Schimbarea vocii

Acesta  este un prim semn referitor la instalarea cancerului de laringe. O scădere a intensității vocii reprezintă un semnal de alarmă ce ar trebui să te trimită la un control de specialitate. Dacă apare o tuse ciudată care nu este provocată de o simplă răceală, va trebui să începi să faci investigații. Corpul uman este un sistem viu care comunică foarte eficient cu mediul exterior. Însă depinde de noi cât de bine înțelegem ce are să ne spuna. Este greșit să tratăm după ureche unele boli, pentru că, tratate necorespunzător, pot dezvolta complicații. Așa cum în natură furtuna e anunțată de nori și tunete, așa funcționeaza și organismul uman, anunțând diferite afecțiuni apărute.
DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Lasă un răspuns

Top