Esti aici
Acasa > Curiozitati > Secretele din viata lui Nicolae Ceausescu! Ce facea fostul dictator in mare secret: ”Erau adevarate masacre!”

Secretele din viata lui Nicolae Ceausescu! Ce facea fostul dictator in mare secret: ”Erau adevarate masacre!”

Despre Nicolae Ceaușescu, fostul lider comunist al României, s-au spus multe de-a lungul timpului, însă foarte puține persoane știu secretele din viața acestuia.

articolul continua dupa recomandari

Cât a obținut la bacalaureat șefa de promoție de la Colegiului Militar ”Dimitrie Cantemir” de la Breaza, liceul unde niciun elev nu a picat vreodată examenul maturității

Nicolae Ceaușescu a fost fascinat de filmele polițiste americane, pe care le-a descoperit la vârsta de 35 de ani. De altfel, el a fost fanul serialului american Kojak, ce a rulat între anii 1973 și 1978, iar toate reședințele sale erau dotate cu o sală specială de proiecție.

Printre altele, Nicoae Ceaușescu iubea să joace șah, biliard, volei ori să schieze, însă nimic nu-i făcea o plăcere mai mare decât să meargă la vânătoare.

Conform unor voci, fostul lider comunist făcea adevărate masacre printre porcii mistreți, urșii și căpriorii aduși în bătaia puștii de gonaci sau ademeniți cu mâncare până sub balconul vilei din care Ceaușescu trăgea.

Ba mai mult, legenda spune că acesta a doborât un record. Mai exact, cel mai mare animal împuşcat de Nicolae Ceauşescu a fost un mistreţ de circa 300 de kilograme, din pădurea Ciornuleasa, judeţul Călăraşi. S-a întâmplat în februarie 1978, iar cu acest trofeu, Ceauşescu a doborât recordul naţional la mistreţ, care nu a fost egalat nici până în prezent. Unii localnici au relatat că animalul a fost împuşcat de aproape, după ce mai mulţi gonaci şi lucrători silvici l-au momit cu mâncare.

De asemenea, Nicolae Ceaușescu a fost cunoscut pentru faptul că a urmărit un cerb timp de aproape trei ani. De altfel, el a deținut recordul mondial o perioadă de zece ani cu un trofeu la coarne de cerb obţinut în 1980, în munţii Vrancei, informa revista Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din România. Cerbul poreclit „guguştiucul” a fost urmărit în mai multe ocazii, timp de trei ani. Finalul poveştii vânătoreşti l-a găsit pe Ceauşescu aşteptând trezirea cerbului, reperat în pădurea de la Soveja. „Cerbul dormea tun, parcă era stană de piatră! Pare incredibil, dar Ceauşescu a aşteptat o jumătate de oră să se trezească cerbul! Pentru că începuse să se îngâne ziua cu noaptea, paznicul Ion Mărăstean a primit permisiunea să scoale cerbul. Pune chemătoarea la gură şi imită ciuta. Cerbul s-a sculat şi Ceauşescu a tras. A luat şi a doua armă, dar nu mai era cazul. L-a nimerit cu un singur foc”, povesteau autorii relatării publicată în revista Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din România.

Ceauşescu a obţinut 398 de medalii pentru succesele sale în partidele de vânătoare, deşi unele dintre realizările sale au fost contestate. Şi-a creat o aură de vânător legendar, iar una dintre glumele cu care îşi distra camarazii de vânătoare era „Vedeţi? V-am făcut planul la carne!”, susţineau foştii săi apropiaţi.

Ultima partidă de vântătoare la care a luat parte Nicolae Ceaușescu a fost pe 10 decembrie 1989, în pădurea Ogarca. Atunci, 3000 de cocoși de fazanți au fost lansați în dimineața vânătorii.

Lasă un răspuns

Top