Esti aici
Acasa > Curiozitati > Sătui de promisiuni, sătenii unei localități maramureșene au pus mână de la mână și și-au făcut drum nou. FOTO

Sătui de promisiuni, sătenii unei localități maramureșene au pus mână de la mână și și-au făcut drum nou. FOTO

Sătenii din Trestia au pus mână de la mână și și-au construit singuri un drum local. Este vorba de legătura Trestia, Bloaja și Ciocotiș, în zona ,,Piatra Săpată”.

După mai multe solicitări și niciun sprijin din partea primăriei, 90 de familii au adunat bani și au cumpărat plasă sudată și trei cife de beton și s-au apucat de lucru. Ieri, au construit în prima etapă 56 m de drum betonat, cu o lățime de 3 m și un strat de beton de 15 cm.

Unul dintre cei implicați spune că, de multă vreme, în acea zonă, extrem de circulată de locuitorii care au terenuri și pădure în apropiere, existau probleme mai ales când ploua. În plus, acolo se adunaseră gunoaie și drumul devenise impracticabil. ,,Fiul meu a venit cu buldozerul, eu am pus niște țevi pe care le aveam pe-acasă, pentru a face și un gard acolo, pentru ca drumul să nu mai fie invadat de gunoaie și să se poată circula civilizat.

Meunca n-a fost deloc ușoară, dar spiritul de solidaritate al trestienilor a fost întotdeauna exemplar. Știu să se mobilizeze și să se ajute de fiecare dată” – a precizat pentru directmm.ro.

Pe reţelele de socializare, localnicii, mai glumă mai în serios, spun că ,,tot singuri ne-om face şi Căminul Cultural”.

Lasă un răspuns

Top