Esti aici
Acasa > Evenimente > ROMANIA LOR, Share, să afle toți șoferii! Talonul maşinii se suspendă automat la expirarea ITP

ROMANIA LOR, Share, să afle toți șoferii! Talonul maşinii se suspendă automat la expirarea ITP

Ministerul de Interne a postat un avertisment pe pagină să de Facebook în care anuntă șoferii că, începând din 20 mai 2018, se va aplică suspendarea de drept a inmatriculării vehiculului pentru ITP expirată. Dacă sunt surprinși în trafic cu ITP a mașinii expirată, polițistul va reține talonul și plăcutele de înmatriculare, va da o amendă și o dovadă fără drept de circulație. „Așadar nu o să mai luați mașină de acolo decât pe platformă sau impinsă, apoi trebuie să mergeți la RAR… Deci, mult mai complicat!

Același lucru este valabil și dacă mașină a fost cumpărată/vandută dar nu a fost trecută pe numele noului proprietar în termen de 90 de zile de la instrăinare „, se arată în mesajul MAI, care îi indeamnă pe șoferi să verifice din timp valabilitatea ITP.

Puteți verifică în timp real dacă înmatricularea autoturismului este suspendată sau validă pe site-ul DRPCIV. Conform MAI, suspendarea incetează automat la data la care vehiculul trece o nouă inspecție tehnică periodică. Certificatul de înmatriculare și plăcutele cu numărul de înmatriculare se restituie proprietarului de către poliția rutieră, la încetarea suspendării inmatriculării vehiculului.

Lasă un răspuns

Top