Esti aici
Acasa > Externe > Ritualul neobișnuit al Reginei Elisabeta. Ce face mereu la prima oră? Este același de șapte decenii

Ritualul neobișnuit al Reginei Elisabeta. Ce face mereu la prima oră? Este același de șapte decenii

De-a lungul vremii, suverana Marii Britanii a participat şi a organizat numeroase dineuri fastuoase. Și cu siguranță regulile gourmet impuse de ea vor rămâne în istorie. Deşi este o persoană extrem de conservatoare în ceea ce privește preferințele culinare, preferând bucătăria britanică clasică, Regina Elisabeta a-II-a este renumită pentru anumite obiceiuri mai puțin convenționale.

Înainte de a lua micul dejun în fiecare dimineață, Regina Elisabeta a-II-a își începe ziua savurând o ceașcă de ceai englezesc și o gustare specială, susține un fost bucătar al Casei Regale, potrivit tabloidului The Mirror.

De-a lungul celor 70 de ani de domnie, Regina Marii Britanii nu a renunțat la anumite obiceiuri de dimineață. Din câte se pare, Suverana Marii Britanii este o persoană matinală, care se trezește în fiecare zi la aceeași oră, înainte de a urma același program.

Unul dintre primele lucruri pe care le face la primul ceas este acela de a savura o ceașcă de ceai Earl Grey, fără zahăr și ocazional cu puțin lapte. Iar pentru a-și satisface pofta de dulce, Regina nu refuză biscuiții Chocolate Bath Olivers, care merg de minune cu ceaiul.

Biscuiții Chocolate Bath Olivers sunt făcuți pe baza unei rețete patentate în anii 1930
Fostul bucătar regal Darren McGrady a dezvăluit că biscuiții preferați de Majestatea Sa înainte de micul dejun sunt produși de compania Huntley & Palmers. Pe site-ul său, aceasta menționează: „Ciocolata bogată, neagră, învelită cu generozitate în jurul unui biscuit crocant copt lent reprezintă, cu siguranță, cel mai bun răsfăț. Biscuiții Chocolate Bath Olivers sunt făcuți pe baza unei rețete patentate în anii 1930, care include hamei și malț, precum și cea mai delicioasă și cea mai fină ciocolata neagră”.

Tabloidul britanic susține că biscuiții preferați ai reginei nu sunt deloc ieftini, o cutie de 200 g având un preț de 8,49 lire sterline.

Dependentă de ciocolată
Este binecunoscut faptul că Reginei îi plac mâncărurile dulci, iar apropiații au descris-o adesea ca „dependentă de ciocolată”.

”Este pur și simplu dependentă de ciocolată. Ea alege mereu orice meniu care are ciocolată, în special prăjitură cu ciocolată”, a precizat fostul bucătar regal Darren McGrady.

În ceea ce privește desertul preferat, regina, susține acesta, preferă tortul de biscuiți cu ciocolată.

„Este singura prăjitură din care comandă o bucată în fiecare zi, până când se termină. Mănâncă zilnic o mică bucată, până când rămâne în bucătărie o bucățică minusculă. Însă chiar și acea bucățică minusculă trebuie să i-o păstrezi. Reginei îi place atât de mult acest desert, încât, atunci când merge prin regat, Chocolate Biscuit Cake o urmează peste tot”, a mărturisit Darren McGrady.

Deși s-a ferit să dezvăluie mâncărurile care îi plac, în presă au apărut numeroase articole cu privire la preferințele culinare ale Elisabetei. Se spune că nu îi plac pastele, cartofii și orezul din cauză că sunt prea bogate în amidon. Aceste alimente ar fi interzise în meniul de la Casa Regală, de unde nu lipsesc carnea de pui și vegetalele, pe care regina le consumă cu poftă.

Lasă un răspuns

Top