Esti aici
Acasa > Curiozitati > Reteta asta e de salvat! E reteta de mici pe care o cautam de ani de zile, pe care o faceau batranii nostri! Reteta originala, cea mai buna dintre toate!

Reteta asta e de salvat! E reteta de mici pe care o cautam de ani de zile, pe care o faceau batranii nostri! Reteta originala, cea mai buna dintre toate!

Asta e cea mai veche rețetă de mici pe care poporul român o are. Deși, după cum e normal, fiecare zonă, fiecare gospodar a adaptat rețeta după propriul gust, asta e rețeta la baza căreia stau toate cele de acum. Fă micii românești de casă, așa cum o făceau strămoșii noștri, e atât de simplu!

TIMP DE PREPARARE:

– Timp de gatire: 15 min

– Gata in: 45 min

INGREDIENTE:

– 500gr carne tocată (mix vită, porc, chiar și oaie)

– 200 ml zeamă de oase de vită

– 3 căței de usturoi

– 1/2 linguriță de bicarbonat

– Condimente (cantitatea o stabilești după propriul gust): sare, piper, cimbru, ienibahar, boia, rozmarin.

PREPARARE:

1. Deși carnea este deja tocată, de preferat ar fi să o mai dai printr-un robot sau o mașină de tocat. Condimentele vor pătrunde mai bine într-o pastă mai moale. Amestecă bine, adăugând treptat zeama de oase.

2. Adaugă condimentele, amestecă energic. 3. Cel mai important lucru, secretul unei paste de mici cât mai gustoase? Nu trebue să îi pui imediat pe grătar! Formează micii și lasă-i în frigider între 3 și 24 de ore, ca să se pătrundă bine carnea de condimente.

4. Ca să aibă crustă rumenă și interior suculent, micii trebuie puși când grătarul/tigaia sunt bine încinse. Se prăjesc întâi câte 2 minute pe fiecare parte. Mai lasă-i cel mult 10 minute și scoate-i rapid, nu vrei să devină fazi și uscați!

Lasă un răspuns

Top