Esti aici
Acasa > Evenimente > Raport ONU, peste 3,4 milioane de români au părăsit țara în ultimii 10 ani; a doua rată de creștere a emigrației după Siria

Raport ONU, peste 3,4 milioane de români au părăsit țara în ultimii 10 ani; a doua rată de creștere a emigrației după Siria

Da in 8 ani 3,4 milioane de români au părăsit țara în ultimii 10 ani; a două rată de creștere a emigrației după Siria

De ce presa aservita nu pomeneste nimic despre detramarea ROMANIEI? Toti jurnalistii lui peste de la Guvern si Parlament au raspunsurile date de TOTI politruci si parlamentari din timp ei trebuie sa formuleze intrebarea pe care o pune pentru raspunsul care il va da mecanic invatat de la consilieri.

Conform unui Raport al ONU privind migrația între 2007 și 2015, circa 3,4 milioane de români au emigrat, plasând țara pe locul doi la nivel mondial prin rată de creștere a emigrației între 2007 și 2015, după Siria.

Emigrația nu este compensată prin imigrație, insă, la sfârșitul anului 2017, potrivit Inspectoratului General pentru Imigrație, în România s-au stabilit doar 117 000 de străini, dintre care 3 900 de persoane aflate sub incidență statutului de refugiat sau protecție subsidiară. Numărul cererilor de azil politic a crescut de la 1.500 în anii anteriori la 4.820 în 2017.

România are unul dintre cele mai mici procente ale rezidenților din afară UE-0,3 la sută-similar cu cel al Sloveniei sau Slovaciei. Dintre toți străinii care emigrează în România, doar 9% o fac prin intermediul unui contract de muncă. Principalele motive pentru care străinii vin în România sunt reunificarea familiei (43%) și studierea (23%).

Ponderea persoanelor care au venit în România prin programe de protecție internatională este mult mai mică decât în ​​alte state, cum ar fi Germania. 5% dintre străinii din România se află sub protecție internatională.

Numărul persoanelor din afară UE care aleg România că loc de trăi este scăzut, deoarece acestea sunt întâmpinate cu mai multe dificultăti: barierele lingvistice, limită mediană a salariilor pentru lucrătorii migranți, înregistrarea slabă a străinilor în statisticile instituțiilor de muncă .

În contextul crizei forței de muncă, „România nu a avut o evaluare serioasă a deficitului de fortă de muncă în anumite sectoare și locuri de muncă și este departe de a avea o abordare sistematică a imigrației că fortă de muncă și tampon pentru o imbătranire a populației”, a spus Luciana Lazarescu de CDCDI .

Lasă un răspuns

Top