Esti aici
Acasa > Curiozitati > Preşedintele, amendat cu 2.000 de lei pentru că a folosit cuvântul ”penali”

Preşedintele, amendat cu 2.000 de lei pentru că a folosit cuvântul ”penali”

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a constatat miercuri, cu un vot de 5-4, că termenul “penali” folosit de preşedintele Klaus Iohannis depăşeşte limita libertăţii de exprimare şi a aplicat sancţiunea amenzii contravenţionale de 2.000 de lei, informează G4Media.ro.

UPDATE: ”Președintele României consideră că este o decizie politică și va contesta la instanță decizia CNCD”, arată Administrația Prezidențială.

Ar fi interesant să aflăm de ce există voturi diferite dacă legea este aceeași. Să înțelegem că se acționează la comanda politicului sau fiecare face interpretarea legii după cum are chef?

În cazul şefei DNA, CNCD a respins plângerea pentru exprimarea “festivalul inculpaţilor”.

Ambele sesizări au fost făcute de site-ul luju.ro (Lumea Justitiei) şi vizează folosirea termenului ‘”penali” de către preşedintele Klaus Iohannis şi a formulei “festivalul inculpaţilor” de către Laura Codruţa Kovesi. Luju.ro a depus sesizările la CNCD pe 19 februarie.

Luju.ro s-a referit în sesizări la formula utilizată de Iohannis într-o conferinţă de presă din 15 februarie şi de Laura Codruţa Kovesi în 14 februarie, tot într-o conferinţă de presă.

Lasă un răspuns

Top