Esti aici
Acasa > Curiozitati > Poliţia Română: Criminalitatea sesizată în luna martie a scăzut, in schimb, au crescut faptele de violenţă în familie

Poliţia Română: Criminalitatea sesizată în luna martie a scăzut, in schimb, au crescut faptele de violenţă în familie

Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) anunţă că, în luna martie, criminalitatea sesizată a scăzut la cei mai importanţi indicatori – furturi, tâlhării, infracţiuni stradale. Totuşi, s-a înregistrat o creştere a faptelor de violenţă în familie, faţă martie 2019. Numărul accidentelor rutiere grave a scăzut semnificativ scrie News.ro

”În luna martie a acestui an, criminalitatea sesizată a scăzut în ceea ce priveşte cei mai importanţi indicatori (furturi, tâlhării, infracţiuni stradale). De asemenea, numărul accidentelor rutiere grave a scăzut semnificativ. Astfel, numărul faptelor de natură penală sesizate, în martie 2020, a scăzut cu 14,6%, faţă de perioada similară a anului trecut. Infracţiunile contra patrimoniului sunt, în luna martie, în scădere cu 17,1%. Astfel, infracţiunile de furt au scăzut cu 19,8%, iar tâlhăriile cu 20%”, a transmis, luni, IGPR.

Sursa citată a precizat că faptele de loviri sau alte violenţe au scăzut cu 9,4%, infracţiunile stradale cu 26,7%, iar tentativa la omor a scăzut cu 50%.

De asemenea, numărul accidentelor rutiere a scăzut cu 31%, al persoanelor decedate cu 1%, iar al răniţilor grav cu 37%.

”În ceea ce priveşte faptele penale din domeniul violenţei în familie, în luna martie 2020, faţă de aceeaşi lună a anului precedent, a crescut numărul infracţiunilor sesizate cu 2,3%. Astfel, numărul victimelor care au avut încredere să sesizeze faptele poliţiei a crescut. Din totalul faptelor de violenţă în familie ce sunt sesizate, peste jumătate reprezintă fapte de loviri sau alte violenţe”, a mai transmis Poliţia.

În luna martie 2020, instanţele judecătoreşti au emis 604 ordine de protecţie, cu 11 (-1,7%) mai puţine ca anul trecut, fiind emise, în aceeaşi lună, 653 de ordine de proteccţie provizorii, cu 33 (+5,3%) mai multe ca anul trecut.

Lasă un răspuns

Top