Esti aici
Acasa > Curiozitati > Doi mineri sunt prinşi în subteran la Mina Lupeni, după ce s-a surpat o galerie peste ei. Unul dintre ei a murit

Doi mineri sunt prinşi în subteran la Mina Lupeni, după ce s-a surpat o galerie peste ei. Unul dintre ei a murit

UPDATE 11:07: Unul dintre mineri a murit, după ce salvatorii au încercat mai bine de două ore să îl resusciteze.

Doi mineri au fost surprinşi miercuri dimineaţa de o surpare de pământ în Mina Lupeni. La locul accidentului au sosit echipaje medicale care le acordă primul ajutor.

Citeste si: Horoscop 18 iulie 2018. Bani, dragoste furată și un secret șocant
Accidentul s-a produs în urma unei surpări în abataj, la aproximativ 3 kilometri de la intrarea in mina.

Primele date arata ca salvatorii minieri au ajuns la locul în care s-a produs accidentul şi acorda primul ajutor celor 2 răniţi.

„Unul este semiconştient iar celălalt stabil. La gura minei au fost trimise 2 ambulanţe Smurd si SAJ, o autospecială complexă şii un container multirisc de la Detaşamentul Petrosani. De asemenea, a fost prealertat elicopterul Smurd de la Arad”, anunţă autorităţile.

Liderul Sindicatului ”Muntele ” din Valea Jiului, Darius Câmpean, a declarat iniţial pentru News.ro că reste vorba despre un singur miner.

”Un miner cu experienţă a fost surprins de o surpare de pământ în Mina Lupeni, miercuri dimineaţă. Bărbatul a fost scos repede de sub pământul surpat şi acum i se acordă îngrijiri medicale de către echipajele ajunse la mină”, a declarat Darius Câmpean.

Potrivit sursei citate, în caz de nevoie, un elicopter îl va prelua pe miner şi îl va transporta la un spital din Bucureşti. Solicitarea a fost deja transmisă, SMURD, iar medicii sunt pregătiţi să intervină.

Lasă un răspuns

Top