Esti aici
Acasa > Curiozitati > Orașul de VIS care face o OFERTĂ DE NEREFUZAT! CASĂ ȘI TEREN în valoare de 160.000 de dolari, pentru toți cei care vor să se mute acolo!

Orașul de VIS care face o OFERTĂ DE NEREFUZAT! CASĂ ȘI TEREN în valoare de 160.000 de dolari, pentru toți cei care vor să se mute acolo!

Unii vor să își părăsească țara natală în căutarea unui loc de muncă mai bun, însă puțini știu că în lume există mai multe orașe care chiar sunt dispuse să te plătească pentru a te mută și lucra acolo.

Se poate spune că aceste orașe recrutează locuitori, cărora le oferă beneficii foarte atractive pentru a-i ajuta să-și construiască o nouă viață într-un loc necunoscut, scrie BBC Capital.

Localitatea Kaitangata din Nouă Zeelandă a ajuns în presa internațională luna trecută, pentru că se confruntă cu o problemă ciudată: are prea multe joburi și locuințe foarte ieftine, însă nu sunt suficienți oameni care să le ocupe.

Kaitangata se află în regiunea Clutha din sudul Noii Zeelande și, inițial, jurnaliștii au transmis în mod eronat că autoritățile sunt dispuse să ofere 160.000 de dolari unei persoane doar pentru a se muta acolo.

Cum informația nu era chiar reală, Consiliul local din Clutha a venit cu clarificări. Kaitangata are 800 de locuitori și se află într-o zonă rurală, la 80 de kilometri de cel mai apropiat oraș, Dunedin.
În loc să-i plătească pe oameni cu o sumă din șase cifre să se mute acolo, autoritățile au lansat un program de recrutare prin care le oferă gratis familiilor o casă și un teren în valoare de circa 160.000 de dolari.

Între timp, oficialii neozeelandezi au spus că în regiunea Clutha sunt disponibile circa 1.000 de locuri de muncă în domenii diverse, de la agricultura până la asistentă medicală și construcții, scrie Ziare.com. Totuși înainte de a cumpără un bilet doar dus spre Nouă Zeelandă trebuie să știți că, dacă sunteți obișnuiți cu viață agitată din oraș, v-ați putea acomoda mai greu cu traiul liniștit și poate banal din sudul acestei țări.

Lasă un răspuns

Top