Esti aici
Acasa > Curiozitati > OALA SUB PRESIUNE SI BENEFICIILE EI

OALA SUB PRESIUNE SI BENEFICIILE EI

Mâncarea gătită cu pasiune este cea mai savuroasă. Dar ai nevoie și de timp pentru a oferi familiei un prânz bogat și delicios, făcut de tine. Folosește o oală sub presiune și vei găti mult mai ușor și mai rapid, iar cu timpul vei constata că vei face și economii.

Oala sub presiune reprezintă o investiție pe termen lung într-o bucătărie atent utilată. Într-o oală obișnuită, de 5 litri, apa fierbe la aproximativ 100°C în aproximativ 40 de minute, dar în oala sub presiune temperatura crește într-un timp mult mai scurt, iar legumele și carnea se gătesc mai rapid.

Un alt avantaj care scade și timpul de gătire este faptul că în oala cu presiune nu trebuie să pui o cantitate mare de apă. Este suficient să umpli oala cu apă pe jumătate și să adaugi legumele și carnea, pentru a obține o supă savuroasă sau pentru a fierbe mai repede ingredientele necesare pentru un rasol de vită, spre exemplu. Cu supapa închisă, apa fierbe mai repede și oala începe să scoată aburi după numai 25 de minute.

Dacă vrei să pregătești legume la aburi, pune apă doar pe sfert din volumul oalei, iar timpul de fierbere va scădea cu aproximativ 10 minute, astfel că vei pregăti mult mai repede o garnitură delicioasă pentru friptură.

PENTRU CE ALIMENTE ESTE INDICATA OALA SUB PRESIUNE

Datorită temperaturii ridicate din interior, oala sub presiune se folosește doar pentru carne și legume cu coaja tare, în general pentru alimente care necesită un timp de preparare de cel puțin 40 de minute. Este utilă în cazul în care vrei să faci mai repede o ciorbă cu carne, o supă de rădăcinoase sau o tocăniță cu multe legume. Nu folosi niciodată oala sub presiune pentru pește sau preparate cu mult ulei.

CONDITII DE SIGURANTA

După ce ai fiert alimentele, oala sub presiune închisă ermetic se ține câteva minute sub un jet de apă rece, se ridică supapa și se așteaptă alte câteva minute pentru a elibera aburul din interiorul. Când nu mai ies aburi, presiunea din interior scade și poți deschide fără teamă capacul.

Folosește întotdeauna mănuși de protecție și citește cu atenție instrucțiunile înainte de a pune pe foc oala cu presiune. Iar, pentru a găti mai ușor, alege un model cu display digital și cronometru încorporat.

Lasă un răspuns

Top