Esti aici
Acasa > Evenimente > Neputinţa femeii ucise de fostul amant în plină stradă. Criminalul striga peste tot: „Îi iau io gâtul panaramei ăleia“. Cum „au apărat-o“ poliţiştii care ştiau cazul

Neputinţa femeii ucise de fostul amant în plină stradă. Criminalul striga peste tot: „Îi iau io gâtul panaramei ăleia“. Cum „au apărat-o“ poliţiştii care ştiau cazul

Asasinarea cu sânge rece a Violetei Mirică (34 ani), din localitatea gălăteană Pechea, chiar în zorii zilei de 1 martie, scoate la iveală cumplită ineficientă a sistemului polițienesc din România. Femeia reclamase oamenilor legii, în ultimul an, de cel puțin patru ori faptul că fusese agrezată fizic și verbal de Vasile Petcu (41 de ani), care o și amenințase în public că o omoară, insă polițiștii n-au făcut mai nimic pentru a evită tragedia. În fapt, totul s-a rezumat la câteva foi de hârtie, în dosare „in rem”(adică fără identificarea făptuitorului, în condițiile în care se știa precis cine este agresorul). Într-un final, s-a ajuns la crimă. Șirul faptelor premergătoare, cele mai multe descrise chiar de către Inspectoratul Județean de Poliție Galați, arată că lucrurile erau scăpate de sub control și că se impuneau măsuri ferme împotrivă lui Vasile Petcu.

Primul incident demonstrat cu martori a avut loc în luna aprilie 2016, atunci când victimă a sesizat poliția cu privire la faptul că fostul concubin i-ar fi adresat injurii. Polițiștii i-au aplicat bărbatului o sancțiune contraventională la legea 61/1991 pentru adresarea de injurii în public, insă au tratat cu lejeritate afirmația făcută în public de Vasile Petcu, după doar câteva minute de la primirea amenzii, în prezența a cel puțin patru martori: „Tot îi iau io gâtul panaramei ăleia „.

Salvată de trecători din mâinile agresorului Ulterior, acesta a agresat-o în mai multe rânduri, în prezența unor martori. Sătenii povestesc că a fost salvată din mâinile lui Vasile Petcu de trecători în mai multe rânduri, în timp ce acesta încerca să o sugrume. În unul dintre cazuri, un cetătean din Pechea a fost nevoit să-l lovească cu biciul pe agresor de mai multe ori pentru a o scăpa pe Violetă Mirică, iar Petcu l-a amenințat și pe el cu moartea.

De altfel, acest incident a generat, în martie 2017, o urmărire penală fată de suspect, insă dosarul zace într-un sertar incă, la un an de la formarea lui. Ea a mai fost odată stransă de gât tot de el, atunci au fost doi martori, asta s-a întâmplat, eu m-am dus și am făcut reclamații, uite mă o urmăreste, uite vine, nu s-a făcut nimic, absolut nimic „, a declarat Marian Mirică, soțul victimei.

Trebuie spus că pană la incidentul din martie 2017, Vasile Petcu a urmărit-o pe Violetă Mirică de numeroase ori în drumul de la sau către locul acesteia de muncă, acesta fiind motivul pentru care, în dese rânduri, femeia era insotită în timpul deplasării de fiul ei în varstă (pe atunci) de 16 ani.

Situația este confirmată chiar de Poliție, că făcand parte dintr-un dosar penal de care se ocupă, fără nicio finalitate, de un an și trei luni. „La data de 22 decembrie 2016 la postul de poliție Pechea a fost inregistrată o plângere a victimei cu privire la faptul că fostul ei concubin ar fi urmărit-o de mai multe ori în timp ce se deplasa pe drumul dintre domiciliu și locul de muncă, fără să îi adreseze nici un cuvânt.

Această a mai precizat că în perioadă ianuarie-februarie 2016 ar fi avut o relație de concubinaj cu bărbatul. Polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală pentru săvarsirea infracțiunii de hărtuire fiind dispusă începerea urmării penale în rem „, a informat IPJ Galați.

Spre sfârșitul anului 2017, Vasile Petcu, în stare de ebrietate, a mai comis două agresiuni evidente împotrivă femeii. În prima fază, a încercat să o agreseze la locul de muncă, insă a renunțat la idee după ce ar fi fost avertizat de patronul magazinului să nu mai calce prin zonă

Lasă un răspuns

Top