Esti aici
Acasa > Evenimente > Alta Bandă de români spărgători de locuințe condamnați la închisoare în Marea Britanie

Alta Bandă de români spărgători de locuințe condamnați la închisoare în Marea Britanie

Membrii unei bande de spărgători de locuințe, care au fost prinși după ce au fost fotografiați așteptând într-o mașină parcată, pentru ca proprietara unei case să părăsească imobilul, au fost condamnați în Marea Britanie la un total de 12 ani de inchisoare.


Aceștia operau în zona orașului Colchester, din sud-estul Angliei. Cu puțin timp după ce a ieșit din locuință, proprietara casei din Halstead Road, Colchester, a fost vizitată de fiica ei. Aceasta a observat o mașină suspectă parcată afară și s-a gândit să facă o fotografie cu numărului de înmatriculare, potrivit Curții Coroanei din Ipswich.

Deoarece mama sa nu era acasă, a plecat în jurul orei 17:15, pe 8 decembrie 2017, iar când s-a întors, 30 de minute mai târziu, a descoperit că ușa casei fusese forțată ca să se deschidă.

Apoi, a constatat că sertarele și dulapurile din întreaga locuință au fost deschise și bunuri în valoare de circa 2.500 lire sterline (inclusiv bijuterii aparținând mamei ei) au fost furate, a declarat Michael Crimp, procurorul acuzării. Fiica proprietarei a sunat la Politie și la venirea reprezentanților legii le-a furnizat acestora toate informațiile, inclusiv imaginea mașinii văzute în afara casei.

După puțin timp, vehiculul suspectat a fost oprit pe Avenue of Remembrence, din Colchester, iar cei cinci ocupanți ai mașinii au fost arestați. În autoturism au fost găsite unelte pe care hoții le foloseau pentru a comite infracțiunile, iar obiectele furate au fost recuperate de polițiști de la adresa proprietarului vehiculului, informează ziarulromanesc.net.

Cei cinci infractori, originari din România: Fabian George (31 de ani), Sorin Ene (24), Petru Gogu (21), Ghenadie Potlog (24) și Bogdan Crăciun (23 de ani) au fost duși în fața instanței de judecată, unde au recunoscut jaful din Halstead Road (Colchester

Ene, George și Crăciun, toți fără adresă fixă pe teritoriul Regatului Unit, au primit fiecare pedepse de 24 luni de închisoare, Crăciun primind o lună în plus pentru nerespectarea unei eliberări condiționate. Petru Gogu, domiciliat în Bergholt Road, Colchester, care a recunoscut, de asemenea, încălcarea unei condamnări cu suspendare pentru o tentativă de furt anterioară, a fost închis timp de 29 de luni. Potlog, fără adresă fixă în Marea Britanie, care a recunoscut, că a fost implicat într-un jaf la Chappel Road (Tiptree) va sta după gratii trei ani și șase luni.

Procurorul Crimp a declarat că, pe 15 noiembrie anul trecut, proprietarul unui imobil din Chappel Road, Tiptree, a venit acasă de la locul de muncă și a realizat că locuința sa a fost jefuită, iar instrumente muzicale în valoare de 13.000 £ au fost furate. Imaginile surprinse de camerele de supraveghere instalate în casa respectivă au arătat trei bărbați vorbind într-o limbă străină care mergeau prin imobil. Procurorul de caz a spus că proprietarul casei a colecționat instrumentele muzicale timp de aproape 20 de ani.

Avocații apărării au declarat că clienții lor au ajuns in Marea Britanie din România pentru a-și căuta locuri de muncă și au comis infracțiunile din motive financiare.

One thought on “Alta Bandă de români spărgători de locuințe condamnați la închisoare în Marea Britanie

Lasă un răspuns

Top