Esti aici
Acasa > Curiozitati > Motivul pentru care englezii au robinete de apă SEPARATE! Nu o să vrei să te speli vreodată cu apă caldă atunci când mergi în vacanță în Anglia.

Motivul pentru care englezii au robinete de apă SEPARATE! Nu o să vrei să te speli vreodată cu apă caldă atunci când mergi în vacanță în Anglia.

Indiferent dacă ai fost sau nu în vacanță în Anglia, poate știai că majoritatea caselor englezești au robinete de apă separate. Știm cu toții că băile și bucătăriile tradiționale au robinete separate, dar bateria este comună, așa că ne surprinde să aflăm că englezii nu au schimbat sistemele instalațiilor sanitare din anii 1940 și până în prezent scrie tasta.ro

După ce vei afla motivul, nu doar că vei rămâne cu gura căscată, dar nici nu o să vrei să te speli vreodată cu apă caldă atunci când mergi în vacanță în Anglia.

Majoritatea caselor din Regatul Britanic au în pod un butoi de apă rece de până la 250 de litri. Acesta alimentează sistemul de încălzire centrală; apa nu este potabilă din cauza impurităților.

În schimb, apa rece care curge direct prin țevi este potabilă. Acesta este motivul pentru care apa rece și apa caldă nu trebuie să curgă prin același robinet, pentru ca apa rece să nu fie contaminată cu bacteriile care ar putea să rămână pe țeava de apă caldă.

Englezoii ăstia, pentru că nu au robinet comun, pentru apa caldă şi cea rece- ci 2 robinete separate, pun apă în chiuvetă şi spală vasele ca la ţară. Problema nu e asta!!! The bloody problem is că nu le clătesc, ci le pun la uscat aşa, cu tot cu spumă!

La fel şi la baie. Ori te speli cu apă rece, ori cu apă fierbinte- că nu ai cum să foloseşti apa călduţă, doar dacă deschizi ambele robinete şi te plimbi cu pumnu’, pentru o ţârucă de apă rece, o ţârucă fierbinte. Sunt case unde au robinet normal, dar old english families aşa fac.

Acum, de fiecare dată când iau ceva din uscătorul de vase, trebuie să spăl şi să clătesc din nou. Asta ca să nu mai beau ceai de lămâie cu gust de Fairy măr verde.

Este incredibil că în acest secol mai există țări moderne care să se confrunte cu această problemă, nu-i așa?

Lasă un răspuns

Top