Esti aici
Acasa > Curiozitati > Motivația Austriei în ofensiva împotriva islamului. Copii creștini, obligați să învețe cântece islamice pentru celebrarea Ramadanului

Motivația Austriei în ofensiva împotriva islamului. Copii creștini, obligați să învețe cântece islamice pentru celebrarea Ramadanului

”Societățile paralele, islamul politic și radicalizarea nu au loc în societatea noastră”, a declarat cancelarul austriac Sebastian Kurz anunțând intenția guvernul pe care îl conduce în demararea unei acțiuni concertate pentru contracararea islamului politic – luându-se decizia de a expulza mai mulți imami, finanțați de diverse organizații din străinătate, și de a închide șapte moschei.

Motivația Austriei în ofensiva împotriva islamului. Copii creștini, obligați să învețe cântece islamice pentru celebrarea Ramadanului

Decizia guvernului austriac a fost motivată de asaltul elementelor islamice radicale împotriva societății tradiționale.

Spre exemplificare, conform relatării Voice of Europe, la o școală elementară din orașul austriac Linz, copiii catolici au fost nevoiți să memoreze și să recite cântece islamice ca parte a sărbătorii islamice a Ramadanului, fiind forțați să ia parte la serbări, refuzul fiind pedepsit.

”Mergeam spre casă când băiatul meu a început brusc să cânte «Allah, Allah ». A învățat asta la școală și a trebuit să-l cânte. A fost ca o lovitură pentru mine!”, , a povestit, șocată, mama unuia dintre copii.

Băiatul i-a explicat că, dacă nu fac asta, sunt duși în fața directorului și sancționați. Și de teama represaliilor, copilul a repetat timp de două luni cântecele islamice băgate pe gât de profesorul musulman, .

Femeia a declarat că nu are nimic împotriva sărbătorii musulmane, dar consideră că fiecare elev trebuie lăsat să aleagă dacă vrea să facă asta, dar, se pare însă profesorul de confesiune islamică i-a obligat pe copii să învețe cântecele prin care se celebrează Ramadanul, susținând că toată clasa trebuie să sărbătorească.

Lasă un răspuns

Top