Esti aici
Acasa > Curiozitati > Lovitură totală pentru Whatsapp! Decizia luată de cea mai populară aplicație la ora actuală

Lovitură totală pentru Whatsapp! Decizia luată de cea mai populară aplicație la ora actuală

După ce la sfârșitul anului trecut populara aplicație Telegram lansa apeluri voce pentru utilizatorii individuali și grupuri, acum a lansat această opțiune și pentru canalele de discuții, pentru un număr nelimitat de participanți. Aceste canale de discuții sunt o caracteristică a Telegram care nu are corespondent în alte aplicații precum WhatsApp sau Signal.

După ce, în decembrie, Telegram lansa, în sfârşit, apelurile de voce, care deveneau atunci disponibile pentru discuţiile individuale şi grupuri, acum, serviciul de comunicare lansează apelurile de voce pentru canalele de discuţii, transmite news.ro.

Canalele de discuţii sunt o caracteristică definitorie a Telegram, care nu are corespondent în WhatsApp, Signal sau alte aplicaţii similare. La grupurile de discuţii pot participa un număr mare de utilizatori, organizaţi în jurul unui anumit subiect ori pasiuni.

Apelurile audio pot fi și înregistrate
În cazul canalelor, la apelurile de voce pot participa un număr nelimitat de utilizatori. Telegram spune că acestea pot fi folosite de canalele cu milioane de participanţi şi se pot adăuga, pe bază de invitaţie, utilizatori noi.

Apelurile audio pot fi şi înregistrate, dacă administratorii canalelor vor să folosească această facilitate. Înregistrările rămân disponibile în cadrul canalului şi pot fi ascultate, ulterior, de orice participant.

Pentru că discuţiile audio cu un mare număr de participanţi se pot rapid transforma într-un haos din care nimeni nu înţelege nimic, Telegram oferă posibilitatea activării microfonului doar pentru o parte a utilizatorilor, în vreme ce ceilalţi pot folosi funcţia “raise hand” (ridică mâna) pentru a cere dreptul de a vorbi fără a se suprapune cu altcineva. Administratorul este cel care decide când să dea cuvântul membrilor.

Utilizatorii de Android pot configura gesturile realizate prin swipe
Administratorii canalelor publice pot invita membrii prin intermediul unor link-uri. Cei invitaţi, au acces automat la apelurile de voce din momentul în care intră în canalul de discuţii prin accesarea link-ului primit.

Un administrator poate crea link-uri de invitaţie diferite pentru utilizatorii care vor participa în calitate de vorbitori şi cei care vor fi acolo doar pentru a asculta.

Apelurile de voce sunt acum disponibile atât pentru Android, cât şi pentru iOS, cu menţiunea că utilizatorii smartphone-urilor cu Android pot configura gesturile realizate prin swipe.

Lasă un răspuns

Top