Esti aici
Acasa > Evenimente > Locomotivele fabricate in Romania se vand ca painea calda in Suedia si CFR merge cu unele vechi de jumatate de secol!

Locomotivele fabricate in Romania se vand ca painea calda in Suedia si CFR merge cu unele vechi de jumatate de secol!

Producătorul român de locomotive Softronic va livra incă șase locomotive Transmontană operatorului suedez Green Cargo, pe langă comandă primită anul trecut, pe alte două locomotive.

Green Cargo investește în alte șase locomotive Transmontană, care ar putea fi livrate în toamnă anului viitor, scrie presă suedeză. Asta după ce în iulie 2017, Green Cargo a decis să-și consolideze flotă și să cumpere două locomotive Transmontană, care vor intră în operare în toamnă anului 2018.

Că parte a strategiei companiei și pentru satisfacerea nevoilor clienților, Green Cargo a decis acum să semneze un alt acord cu Softronic și să investească în alte șase locomotive. CEO-ul Green Cargo, Jan Kilström, spune că noile locomotive oferă o capacitate și securitate sporite, precum și costuri de transport mai mici pentru clienții companiei.

Locomotivă are, de asemenea, o serie de adaptări tehnice pentru climatul nordic și un impact mai redus asupra mediului, deoarece se utilizează mai putină energie, spune Jan Kilström. Softronic a demarat în octombrie producția primelor două locomotive Transmontană pentru compania suedeză de stat Green Cargo, contract de circa șase milioane euro. Cele două locomotive ar trebui livrate în vară anului 2018 pe liniile ferate din Scandinavia.

Locomotivă Transmontană are o putere de tracțiune de pană la 3.000 de tone sau „de două ori puterea de tracțiune a unei locomotive RC conventionale”, potrivit producătorului, care susține că este cea mai performantă locomotivă pentru transport marfă în condiții grele, ce poate tracta trenuri foarte grele de 2.000 – 2.500 tone pe căi ferate dificile, cu pante mari, cu gheată, zăpadă sau frunze. Infiintată în anul 1999, compania Softronic este singurul producător de locomotive și râme electrice din România. Această a obținut în 2016 o cifră de afaceri de 54,9 milioane de lei și un profit de 1,28 milioane de lei. Softronic produce și trenul electric Hyperion, care circulă pe rutele Craiova-București-Constanța.

Lasă un răspuns

Top