Esti aici
Acasa > Curiozitati > Leonardo di Caprio, despre Marșul pentru Păduri din București si Diaspora, Ce a scris actorul pe Instagram

Leonardo di Caprio, despre Marșul pentru Păduri din București si Diaspora, Ce a scris actorul pe Instagram

Actorul Leonardo di Caprio a prezentat situația tăierilor ilegale din România și a pădurarilor uciși, într-o postare pe Instagram, alături de o poză de la Marșul pentru Păduri din București.

„Peste 4.000 de persoane au manifestat seara trecută pe străzile din București, solicitând Ministerului Pădurilor să pună capăt tăierilor ilegale și să protejeze ultimele păduri virgine ale Europei. Proteste similare au avut loc în mai multe orașe din țară”, a scris actorul pe pagina sa de Instagram.

„În fiecare an, 38 de milioane de metri cubi de lemn dispar din pădurile din România. Majoritatea arborilor sunt tăiați ilegal.
Au fost de asemenea sute de atacuri asupra pădurarilor, inclusiv doi care au fost omorâți brutal pentru că au protejat aceste păduri.

Din Amazon în România, atacurile asupra celor care protejează pădurile cresc. Trebuie să protejăm pădurile și oamenii care le protejează”, a adăugat Leonardo di Caprio.

“Pădurile României nu mai au timp”, au strigat duminică în stradă mii de români din toată țara, la Marșul pentru Păduri. Au fost organizate proteste în toate orașele mari din România, dar și în Londra, Madrid, Zurich și Bruxelles.

Romania ”isi pierde” padurile seculare. Ce arata “pozele spion” făcute de armata SUA în 1968

Oamenii le cer autorităților să ia măsuri urgent împotriva tăierilor ilegale, iar pădurile să fie protejate printr-un sistem automat, așa cum există în multe țări europene. Odată tăiate, pădurile nu mai pot fi aduse înapoi, atrag atenţia activiștii de mediu. Hoții de lemne sunt de neoprit: au ucis în ultimii ani șase pădurari.

Șase pădurari au fost uciși de hoţii de lemne în ultimii ani în România. Alți 650 de angajați forestieri din toată țara au fost răniți în timp ce încercau să oprească defrișările ilegale. Potrivit publicației Der Spiegel în România se taie în fiecare an 38 de milioane de metri cubi de lemn, dar oficial sunt declarate doar 18 milioane.

Sursa: StirilePROTV.ro.

Lasă un răspuns

Top