Esti aici
Acasa > Curiozitati > Cel mai mare JAF de anul acesta în Londra a fost dat de trei români! FOTO Au avut nevoie de două zile ca să dea spargerea

Cel mai mare JAF de anul acesta în Londra a fost dat de trei români! FOTO Au avut nevoie de două zile ca să dea spargerea

Un jaf ca-n filme s-a încheiat cum nu se putea mai rău pentru trei cetățeni români. Aceștia au ajuns după gratii. Trei români din Bârlad sunt acuzați de polițiștii britanici că au dat cea mai mare spargere de anul acesta la un magazin de bijuterii din centrul Londrei.

Au intrat printr-o spărtură pe care au făcut-o în zidul magazinului, și au plecat de acolo cu brățări, pandantive cu diamante și ceasuri de lux în valoare de 300.000 de lire sterline.

Din nefericire pentru ei, au acționat neglijent și, acum, după 6 luni au fost prinși. Doi dintre ei, în România.

Cei trei români au pândit mai multe zile magazinul de bijuterii din centrul Londrei şi s-au decis să dea spargerea într-un weekend. Au acoperit o cameră de supraveghere cu vopsea dar nu au ţinut cont că mai sunt şi altele în zonă care i-au surprins.

Au făcut două găuri în pereţii clădirii în care se afla bijuteria. La prima au greşit însă locul şi au ajuns în altă încăpere decât în locul unde erau diamantele. Din această cauză au avut nevoie de două zile ca să dea spargerea.

Deschis în 1843, magazinul de bijuterii pe care l-au prădat romanii este unul dintre cele mai cunoscute din Marea Britanie. Hoţii au plecat de acolo cu brăţări şi pandantive cu diamante şi ceasuri scumpe.

Imaginile suprinse de camerele de supraveghere din zona magazinului de bijuterii i-au ajutat pe poliţiştii englezi să îi identifice repede pe suspecţi. Le-au găsit maşina. Apoi au aflat unde locuiesc în Londra şi le-au interceptat telefoanele.

Unul dintre suspecţi a fost capturat în Londra, altul acasă, în România, pe străzile din Bârlad, iar cel de-al treilea – în vamă Albita – când se pregătea să fugă în Republica Moldova.

Cea mai mare spargere din 2019 în Londra, dată de niște români. Ce greșeli au făcut

Un jaf ca-n filme s-a încheiat după gratii pentru autori: trei români din Bârlad, acuzați de polițiștii britanici că au dat cea mai mare spargere de anul acesta la un magazin de bijuterii din centrul Londrei.

Au intrat printr-o spărtură pe care au făcut-o în zidul magazinului, și au plecat de acolo cu brățări, pandantive cu diamante și ceasuri de lux în valoare de 300.000 de lire sterline.

Au acționat însă neglijent și, acum, după 6 luni au fost prinși. Doi dintre ei, în România.

Românii au pândit mai multe zile magazinul de bijuterii din centrul Londrei şi s-au decis să dea spargerea într-un weekend.

Apoi au făcut mai multe greşeli – care i-au ajutat pe poliţişti să îi prindă. Au acoperit o cameră de supraveghere cu vopsea dar nu au ţinut cont că mai sunt şi altele în zonă care i-au surprins.

Au făcut două găuri în pereţii clădirii în care se afla bijuteria. La prima au greşit însă locul şi au ajuns în altă încăpere decât în locul unde erau diamantele.

Din această cauză au avut nevoie de două zile ca să dea spargerea.

Diana Cheptene-Micu, președinte Curtea de Apel Iași: “S-au sustras bijuterii de 300.000 lire sterline, producându-se şi alte pagube. Au săpat găuri în pereţi pentru a pătrunde în bijuteria din Londra.”

Deschis în 1843, magazinul de bijuterii pe care l-au prădat romanii este unul dintre cele mai cunoscute din Marea Britanie. Hoţii au plecat de acolo cu brăţări şi pandantive cu diamante şi ceasuri scumpe.

Peter Blekley, fost angajat Scotland Yard: “Această infracţiune presupune un anumit grade de planificare şi probabil un anumit grad de experitza în domeniu. Presupun că au avut informaţii din interior ca să comită această infracţiune.”

Imaginile suprinse de camerele de supraveghere din zona magazinului de bijuterii i-au ajutat pe poliţiştii englezi să îi identifice repede pe suspecţi. Le-au găsit maşina. Apoi au aflat unde locuiesc în Londra şi le-au interceptat telefoanele.

Unul dintre suspecţi a fost capturat în Londra, altul acasă, în România, pe străzile din Bârlad, iar cel de-al treilea – în vamă Albita – când se pregătea să fugă în Republica Moldova.

Diana Cheptene-Micu: “Curtea de Apel a dispus predarea lor către Marea Britanie. Autorităţile din Marea Britanie doresc cercetarea lor pentru infracţiunea de jaf şi conspiraţie la jaf.”

Vecinul unui suspect: “Ei nu au vrut bijuterii, bani au vrut şi s-au uitat prea mult la filme.”

Autorităţile din Marea Britanie nu au comunicat deocamdată dacă au reuşit să recupereze de la români bijuteriile furate.

Lasă un răspuns

Top