Esti aici
Acasa > Curiozitati > IPOTEZA SOK: Cine este prima femeie care ar putea să fie președintele României

IPOTEZA SOK: Cine este prima femeie care ar putea să fie președintele României

Numele candidatului PSD la prezidențiale este cea mai mare necunoscută la acest moment în ceea ce privește alegerile din 2019.

Dacă PNL a spus că merge pe mâna lui Klaus Iohannis, președintele anunțându-și deja candidatura pentru un nou mandat, iar ALDE îl va susține pe Călin Popescu Tăriceanu, la cel mai mare partid din România lucrurile nu sunt tocmai clare.

Sociologul Marius Pieleanu a oferit două variante de potențiali candidați: Vasile Dâncu și Corina Crețu.

„În mod normal președintele partidului trebuie să candideze la funcția de președinte al României, dar sunt multe variabile care pot modifica această decizie a partidului.

Mai poate fi o variantă, în opinia mea, destul de fezabilă, dacă va reuși să câștige aprobarea partidului, iar aceasta se cheamă Vasile Dâncu, care ar putea să adune voturile ardelenilor, dar, sigur, e o problemă cu voturile PSD-iștilor și de aceea vă spun că trebuie acordul partidului.

Propunerea PSD ar putea fi Corina Crețu
În continuare un new-entry, Bruxellez, poate fi Corina Crețu”, a declarat sociologul Marius Pieleanu.

„Cred că aceste candidaturi, Cioloș și Iohannis, vor diviza spectrul acesta al dreptei și că nu este în folosul nici al lui Cioloș, nici al lui Iohannis. S-ar putea să fie o ipoteză pe care a emis-o tot Pieleanu ca președintele Iohannis să nu poată să intre în turul 2, în condițiile intrării lui Dacian Cioloș în lupta prezidențială.

Legat de contra-candidații care ar fi sprijiniți de bazinul acesta al actualei majorități, el se sprijină în primul rând pe tradiția aceasta istorică din 2016 și va fi testată la europarlamentare și la locale.

Nu cred că vom avea foarte repede un candidat din partea PSD. Domnul Tăriceanu crește în sondaje, are un discurs prezidențiabil perfect capabil sp adune voturile nu numai ale ALDE și PSD, ci și al celor nehotărâți și puțin al celor de la liberali – o plajă foarte largă”, a spus Dan Constantin, redactor-şef Jurnalul Naţional.

Lasă un răspuns

Top